ИЗ СЕНКЕ У ПРВУ ЛИГУ

ГОТОВО ОТПИСАНИ ТЕКСТИЛАЦ ВРАТИО СЕ У ТРКУ ЗА ТРОН

Одличим играма и серијом од пет узастопних победа, Текстилац из Оџака вратио се у врх Српске лиге „Војводина” и уз Раднички 1912, у наставку такмичења, биће најозбиљнији кандидат за пласман међу прволигаше.

После десетог кола и пораза од Тисе у Адорјану, Оџачани су се налазили на деветом месту са 15 бодова, у тим тренуцима заостајали су за лидером седам, а иза Јединства шест бодова. Чинило се даје то недостижна предност и да од борбе за прво место неће бити ништа.

Екипу је преузео млади Милован Панков (на слици) и са играчима и сарадницима направио преокрет. Капитен Станковић и саиграчи савладали су у купу Братство 2019 у Пригревици, била је то најава да ће и борба за бодове бити успешна. Оџачани су освојили максималних 15 бодова, уз гол-разлику 14:1. Раднички 1912 и Текстилац завршили су са по 30 бодова, са по девет победа и по три ремија и пораза, али тим из ,,града зеленила” има гол-разлику бољу за један погодак, па је за длаку освојио јесење почасти.

Руководство са Милојком Ерићем, председником, и Веселином Ђурковићем, спортским директором, поклонило је поверење Миловану Панкову (31) који се већ 12 година бави тренерским послом, а у последњих годину и по, био је сарадник искусних Драгана Ивановића и Саше Стојадщновића Новосађанин искористио је шансу максимално.

– Успех је што смо се вратили у трку за прво место, то је дело колектива, свако од нас уткао је део себе. Веровао сам у играче, дисциплиновано су извршавали задатке, а било је видљиво да смо побољшали игру у свим сегментима. Примили смо само гол, а постигли 14 у последњих пет утакмица, то нас је поново натерало да озбиљно размишљамо о борби за виши ранг – каже Панков.

Играчи су добили вољно до почетка наредне године.

– Добили су и упутства како да сачувају физичку спрему док траје пауза. Са руководством клуба анализираћемо јесењи део и направити план шта и како радити да бисмо што спремније дочекали наставак борбе за бодове. Нема сумње да ће други део првенства бити тежи и због тога морамо максимално да се спремимо за изазове – каже Милован Панков.

Р. Медић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 01. 12. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!