ИЗ СУБОТИЦЕ У КРАГУЈЕВАЦ

Доскорашњи нападач Спартака четврто појачање Радничког у летњем прелзном року

Дуго је тиховало на „Чика Дачи“, а онда су Шумадинци изненада из прве убацили у пету и кренули да штанцују појачања као на траци. Након омладинског репрезентативца Луке Лијескића, Американца српског порекла Вукашина Булатовића, те повратника из Бразила Евандра да Силве, опрему српског представника у квалификацијама за Лигу конференција задужио је и доскорашњи нападач суботичког Спартака, Милош Рошевић.

Момак родом из Зајечара, који је прошлог месеца прославио свој 23. рођендан, није се превише наиграо у клубу са севера Бачке. Прошле сезоне сакупио је свега 12 наступа у дресу суботичких Голубова, уз по један постигнут гол и асистенцију, па је некако и било за очекивати да овог лета добије одрешене руке у проналажењу нове средине. Није млади нападач морао дуго да трага за новим ангажманом, с обзиром да су му се врло брзо по оконачању сарадње са Суботичанима јавили Крагујевчани, којима је након повратка Павле Ивеље у Ниш била неопходна још једна опција у шпицу.

„Нисам се дуго премишљао када сам добио позив да пређем у Раднички. Гледао сам их прошле сезоне, играли су јако леп и офанзиван фудбал са доста високог пресинга, што мени као нападачу у потпуности одговара. Такође, знам да Раднички пружа шансу младим играчима да се афирмишу, па се надам да ћу и ја добити прилику да покажем свој потенцијал“, поручио је млади нападач након што се обавезао на трогодишњу верност крагујевачком клубу.

Рошевић је фудбалски стасао у Тимоку из Зајечара, где је прошао све клупске селекције и одиграо битну улогу у пласману плаво-белих у Прву лигу Србије пре четири сезоне. На суперлигашкој сцени, бар за сада, није оставио значајнији траг, што и не чуди ако се има у виду да је током дво и по годишњег боравка у Спартаку углавном био у сенци искуснијих колега из навале. Сада ће покушати да се наметне стратегу Радничког Феђи Дудићу, који је до Рошевићевог доласка од централних нападача на располагању имао само Колумбијца Дилана Ортиза, с обзиром да се Милан Видаков још увек није у потпуности оправио од повреде коју је доживео током зимских припрема у Анталији. 

Иначе, Шумадинци у петак на стадиону „Чика Дача“ играју прву контролну утакмицу против имењака из Ниша, а у понедељак се селе на Златибор, где их очекује завршно брушење форме за нову сезону коју отварају 20. јула гостовањем панчевачком Железничару.   

У међувремену, спортски сектор Црвених предвођен Славком Перовићем ради пуном паром, па наредних дана треба очекивати још нових лица на „Чика Дачи“, али и неке одласке из клуба.

ОБЈАВЉЕНО: 27. 06. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!