ИЗА ЗРЕЊАНИНСКОГ РАДНИЧКОГ ЧЕТИРИ ПРОВЕРЕ, ЕКИПА ВЕЋ ФОРМИРАНА

ЛЕВНАИЋ ЗАДОВОЉАН

Највећи део припремног периода играчи Радничког обавили су на помоћном терену стади она у Карађорђевом парку. За Зорана Левнаића, шефа струке, ново радно окружење, за помоћника Срђана Закића, добро знано, из вишегодишњег играња у дресу некадашњег Пролетера.

– Све иде по плану, момци су посвећени што је најважније – каже Левнаић. – Све што планирамо, то и остваримо и осети се позитивна атомсфера у тиму и клубу и око њега. Једва чекамо да почне првенство.

Раднички се налази у доњем делу табеле и у клубу су свесни да следи борба за опстанак.

– Најмање четири екипе испашће из каравана и борба ће да буде жестока. Нико из половине табеле није сигуран за пласман. Уверен сам да ће нијасне да одлучују и да ће сваки меч бити тврд и неизвестан. Оптимиста сам – каже Левнаић.

Од фудбалера, како је нагласио, тражи да позитивну атмосферу из свлачионице, пренесу на терен.

– Потребан нам је позитиван дух. Играчима причам да Зрењанин носи посебну фудбалску тежину, да је некадашњи Пролетер био врхунски клуб, гигант на нивоу Југославије, са репрезентативним играчима. Тај притисак морају да изнесу.

Што се тима тиче, Левнаић је био јасан, отклонио је недоумице. Раднички је имао четири теста и поражен је од темеринске Слоге (0:1) и шабачке Мачве (0:3), а победио је Ветерник (3:0) и Војводину 1928 (2:0).

– Екипа је формирана, постоји недоумица ко ће да буде трећи бонус, али смо пред решењем. Уз сигурне, Борисављевића и Марковића, ту су Милановић, Гардиновачки, а голман Носаљ, после повреде, на располагању ће да буде од половине марта. Не би требало да имамо проблема.

О циљевима екипе био је јасан:

– Опстанак је у фокусу и морамо да мислимо на егзистенцију и све што урадимо прекотога, донеће бољитак. Имамо кадар и добро вођство клуба да остваримо зацртано – каже Зоран Левнаић.

Б. Ц.

КУП У ФОКУСУ

Зрењанинци, у суботу, гостују Бегеју у Житишту и то неће бити обичан тест.

– Ради се о утакмици купа и то је почетак такмичарске сезоне. Желимо да на нивоу Зрењанина освојимо пехар и нападнемо борбе на нивоу ФС Војводине. Ти мечеви добро ће нам доћи за јачање тимаз а првенствене окршаје – додао је Левнаић.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 22. 02. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!