ЈАЧИ У ОДНОСУ НА ЈЕСЕН

Борац је имао шест тестова у припремном периоду и тренер Душан Подгорелец изразио је задовољство урађеним, иако је погон српсколигаша из Шајкаша, доживео је много промена током паузе.

– Тренинзи и утакмице омогућиле су да сагледамо капацитет погона, имајући у виду да су стигла деветорица, а да су седморица напустила клуб. Добро смо се међусобно упознали и већина се брзо уклопила, надам се да ће сви бити у конкуренцији. Задовољан сам како на терену изгледамо неколико дана пред почетак борби за бодове – каже Подгорелец.


ТРЕЋИ ТРЕНЕР

Подгорелец је трећи тренер Борца у овој сезони. Предводио је екипу на осам последњих мечева, трку је почео Небојша Филиповић (2), а наследио га Живан Јелин (5).


Опрему су задужили голмани Никола Јешић (Инђија), Арсеније Петровић (Први мај), Вук Љубојевић (Младост ГАТ), Урош Ракић, Никола Тедић, Стефан Тодић (РФК Нови Сад), Владимир Шер (БиХ), Данило Павловић (Војводина) и Страхиња Крстевски, повратник из Румуније.

Средину су променили голман Драгослав Петровић (Хајдук, Дивош), Владо Топић (Раднички, Зрењанин), Угљеша Радиновић (Бразил), Никола Аћимовић (Омладинац, НБ), Владимир Алексић (Словен), Јован Летић (Ковиљ).

– Састав је подмлађен у односу на први део првенства, сад је просек 21 година и ово је кадар за будућност. Нисам склон поређењу, али треба да будемо јачи у односу на јесен. Поред младости, добили смо на брзини и енергији. 

Истакао је неколико имена која би требало да носе игру и чине костур екипе. 

– Свима је драго што је Зарије Гојковић остао у клубу, редодан је на тренинзима и сад је спремнији него у првом делу и више утиче на креацију игре. Ту су и капитен Лука Гргић, Игор Мирковић, Владимир Парошки, повратник Крстевски и разумљиво је што се од њих највише очекује.

Голман Петровић отишао је из Шајкаша и у две сезоне, само је десет минута био одсутан са терена. Уместо њега стигла су двојица младих голмана.

– Тодић је рођен 2006. године и има голманске гене, отац Саша био је сјајан испред мреже Пролетера, Војводине и у Украјини, а данас је познати стручњак за рад са голманима. Јешић је 2005. годиште и нико нема млађи пар голмана. Имају поверење од свих у клубу, саиграчи су им велика подршка и имају потенцијал.

Борац се налази на деветом месту и из пет победа, четири ремија и шест пораза, освојио је 19 бодова. У групи је екипа која је примила најмање голова (14), али и најмање постигла (13).

– Заоштрили смо конкуренцију у нападу, Крстевски је, у прошлој сезони, био голгетер тиђа и међу водећима у каравану и очекујемо, не само од њега, бољу реализацију. Циљ нам је опстанак и томе је све подређено. То не сме да нас оптерети и да бисмо остварили зацтано, морамо да јуришамо на виши пласман и да се боримо за шесту или седму позицију. Сезона ће бити неизвесна и изједначена, много је промена у екипама и треба ићи постепено. 

Шајкашани, у недељу, дочекују Хајдук 1912.

– Куљане ценимо не само због богате традиције. Биће тежак меч и надам се да можемо до победе. Уз подршку навијача треба да искористимо предност терена – поручио је Подгорелец.

Б. Ц.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 29. 02. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!