ЈАДРАН (ГОЛУБИНЦИ) У ВОЈВОЂАНСКОЈ ЛИГИ ЈУГ

БУЛАТ СТРЕЛАЦ И АСИСТЕНТ

Прошла сезона Јадрана (Голубинци) у Сремској лиги може да се подели у два различита поглавља. Јесење је донело сиромашнији учинак са петим местом и седам бодова мање од водеће Будућности из Салаша Ноћајског. У време зимске паузе анализиран је биланс из само осам победа, два ремија и пет пораза, а петарда од витојевачког Партизана донела је знак за узбуну. Извучена је лекција за брже и јаче престројавање, па је финиш јесење трке појачао жељу да се наставак дочека за остварење циља, усмереног, пре свега, на приближавању места са којег би се путем баража отворио пут ка Војвођанској лиги југ. Кад је водећа Будућност посустала, озбиљније се размишљало о првом месту, а жеља је остварена у последњем колу кад је убедљивим резултатом (3:0) савладана најтежа препрека, бешчански Хајдук. Шеф струке Црљен имао је на располагању солидан састав за стварање компактне целине, а истицао се Лука Булат (22), најбољи стрелац са 16 голова и седам асистенција. Талентовани фудбалер, узорног владања на терену и изван њега, поникао је у сгаропазовачком Јединству, али жеља за пуном минутажом овукла га је у Љуково, где га је запазио Црљен и довео у свој табор.

– Знао сам, преко другара, да је Јадран здрава средина у којој се младима широм отварају врата – каже Булат.- Нисам погрешио, дошао сам међу ентузијасте са председником Мићом Марићем, који су створили одличне услове, инфраструктуру какву многи клубови у Срему немају. Лепо сам примљен, брзо стекао пријатеље, али добио подршку за напредовање. Посветио се школовању и сада је одличан студент пред завршетком Економског факултета, са нескривеном жељом да се и после дипломирања посвети фудбалу. Није било лако, али уз разумевање породице ускладио сам обавезе. Атмосфера се градила читаве сезоне, а то ће сигурно бити гаранција наших будућих успеха. Наставићу да решетам мреже, а очекујем и јачи бедем у одбрани.

Јадран је у првом тесту савла дао Полет из Нових Карловаца 9:0. Булат се два пута уписао у листу стрелаца. Наредна, у суботу, биће тежа, са српсколигашем Јединством из Старе Пазове.

М. Бзовски

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 18. 07. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!