ЈАЊАТОВИЋ И ВРБЉАНАЦ ПОЈАЧАЛИ ГФК ЈАГОДИНУ

Од четворице штопера зрењанинског српсколигаша, остао је Милош Пелемиш. Први је обале Бегеја напустио Владо Топић, заменик капитена, после шест месеци, наставио је у Слободи из Доњег Товарника, а од јуче су Данило Јањатовић и Симо Врбљанац изван Радничког и нови су чланови ГФК Јагодина.

Јањатовић (20) минуле сезоне на терену је провео 1.315 минута и играо на 21 утакмици, док је зимску паузу провео у Бразилу и пропустио је неколико пролећних кола. Био је најављен у елемирском Нафтагасу, у понедељак је био на прозивци, али није тренирао. Захвалио се на разумевању, пожелео срећу изабраницима тренера Драгана Јовића, као и они њему и од јуче је међу Јагодинцима.

Врбљанац (21) играо је 2.117 минута и био је трећи у тиму са Бегеја по времену проведеном на терену. Прошао је школу Спартака, био на позајмицама и последњу годину провео у Радничком. За разлику од њега, Јањатовићу су црвено – црни матични клуб. Стасом подсећају на кошаркаше или одбојкаше, високи су по 200 цм.

– Кад су ме позвали, већ сам имао договор са Нафташима, али сам, после разговора, прихватио понуду и Елемирицма пожелео срећу. Осетио сам да се ради о већем изазову и да постоји могућност за више и боље. Амбиције су се поклопиле и добрим радом и игром, настојаћу да оправдам поверење – истакао је Јањатовић.

Јагодинци су прошлу трку на српсколигашком „Истоку“ завршили на шестом месту са 48 бодова, четири мање од другопласираног ОФК Синђелића. У Зрењанинцима, некадашњи победник купа добио је одлична појачања у
борби за највиши пласман, али и изузетне момке.

Ц. Б.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 10. 07. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!