ЈАЊИЋ ЖЕЛИ РЕПРИЗУ

Амбиције Инђије уочи старта првенства биле су велике. Челни људи су истицали да је главни циљ да се кроз коректне борбе дочепа места у друштву најбољих, али како је сезона одмицала, резултати су били турбулентни.
Зелени сумучили фаворите, док су у дуелима са појединим аутсајдерима олако просипали бодове. Улазак у мечеве по принципу ,,лако ћемо” више пута је скупо коштао, прва два места и директан пласман у елиту, због властитих киксева, постали су санак пусти, док шансе за напредовање кроз бараж још постоје.
Због свега што им се обило о главу, јасно је Инђијцима да у плеј – офу немају права на грешку. На реду је дуел са Радничким (НБ), недавно је изборена победа, а једна од централних фигура на терену био је Милан Јањић чије име се о нашло у листи стрелаца.
– Тријумфом смо прекинули резултатску кризу. Надигравали смо се са екипом завидног квалитета, али били смо на очекиваном нивоу и заслужено смо освојили три бода, што нам много значи пред борбе у плеј – офу. Игра у континуитету била је добра, а неки незавидни резултати сплет су разних околности – каже Јањић.
Сремци ће, сутра, у склопу уводне рунде плеј-офа поново угостити Мајсторе, а сви у табору зелених прижељкују репризу.
– Тешко је победити исту екипу у размаку од неколико дана. Раднички у другом делу такмичења демонстрира завидан квалитет, па морамо да будемо опрезни. За нас је свака угакмица бити ил’ не бити и све ћемо да подредимо томе да ривала поново приморамо да положи копља.
Јањић не дозвољава луксуз да се опусти, у сваком мечу настоји да буде на највишем нивоу, па су и његове игре с разлогом примећене.
– Задовољан сам игром, нарочито у претходне две утакмице, на којима сам постигао по гол. Чиним све да дајем максимум, али недостаје ми још 20 одсто да бих био још задовољнији. Такав сам по природи, увек мислим да може боље.
Пред зеленима је трновит пут до циља. На треће и четврт меслто јуриша још пет екипа, па нема сумње да ће у плеј-офу бити жестоке борбе.
– Убеђен сам да имамо квалитет да играмо у баражу за пласман у највиши ранг. Тај циљ нам није наметнут, али тежимо ка њему. Немамо психолошки притисак, што је важно, у дуелима са екипама из врха били смо изједначени, па и бољи… Инђија заслужује место у елити и надам се да ћемо то и да докажемо – истакао је Милан Јањић.

Ј. Радисављевић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 21. 04. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!