ЈАРЧЕВИЋ ЧУВА ЛИДЕРСКУ ПОЗИЦИЈУ

ОФК КИКИНДА, ПОСЛЕ ИСПАДАЊА, НА ВРХУ ВОЈВОЂАНСКОГ „ИСТОКА“ 

После летошњег испадања из Српске лиге „Војводина“, фудбалери ОФК Кикинде кренули су у нову сезону војвођанског „Истока“ решени да се експресно врате у трећи ранг и после одличних игара стигли су до јесењег ловора. Тренер Јевто Јарчевић (на слици) напомиње да је летос кључни тренугак била селекција играча, иако притиска управе у погледу резултата није било.

– Играчи који су и у Српској лиги показали радну етику, карактер, лојалност и мотив за велика достигнућа, остали су у ОФК Кикинди. Нисмо паничили у прелазном року, били смо рационални и стрпљиви, а кад је тако увек очекујете резултате, па нас је пораз у првом колу, од Црвене звезде у Руском Селу баш погодио. Три дана на тренинзима нико од играча реч није проговорио и то је био знак да смо добро сложили екипу. Несретни пораз на старту мобилисао нас је и онда је у градском дербију на Вашаришту против ЖАК-а била за нас прекретница. Победили смо у надокнади, а потом започели серију одличних партија – каже јарчевић.

Шансу је добио низ младих играча, а они старији на прави начин повукли су их и подучили такмичарским играма?

– Видело се то најбоље у Ковину и код куће против Јединства из Банатског Карађорђева, биле су то наше партије за памћење. Најслабију игру пружили смо против највећег ривала Слободе, из Нових Козараца, која је најдуже и била на лидерској позицији током јесени, тада нисмо били ни агресивни, ни добри у пасу премда смо на крају ремизирили са Слободом, такву игру више не смемо поновити.

Леп је поглед с врха током зимовања, али нема сумње да на темељима велике стабилности клуба, овај тим ОФК Кикинде може и мора много боље на пролеће?

– Док је пауза радимо и даље интерне анализе, а играчи имају активни одмор и радује ме та врста посвећености. Прозивку сам заказао за 25. јануар, имамо у плану шест контролних утакмица, а прва ће бити 8. фебруара. Успут, трудимо се и да доведемо појачања, али неће их бити много. Без сумње неки играчи који су већ у клубу и имају завидан квалитет, морају подигнути током предстојећих зимских припрема ниво физичке спреме, па ће онда и они представљати појачања за пролеће.

Биће и одлазака са Градског стадиона?

– Неће бити много прекобројних, али не могу ни сви остати у клубу. Мени је најважније, и поред чињенице да смо без притиска управе у погледу брзог повратка у Српску лигу, што сам уверен да ова екипа ОФК Кикинде има снагу да сачува лидерску позицију и прва прође кроз циљ – јасан је Japчевић. 

Д. П. П. 

Извор: http://www.zurnal.rs

 

 

ОБЈАВЉЕНО: 25. 12. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!