ЈАВОР – ТСЦ 0:3 (ВИДЕО)

Тополчани лако до победе у Ивањици

Брага је прошлост и имаће у Бачкој Тополи довољно времена да се припреме за будућност и нове мечеве за европским аждајама. Садашњост је у Mozzart Бет Суперлиги, а ТСЦ је ту ипак класан тим што је демонстрирао и на данашњем гостовању у Ивањици, мада је имао и неочекивану помоћ домаћина, пошто су фудбалери Јавора сами себе стрељали. Два пута. Уз та два пенала, Тополски спортски клуб је више него глатко, за свега 45 минута, стигао до убедљивих 3:0 и наставио потеру за Црвеном звездом.

Актуелни шампион је само два бода испред, пошто је ТСЦ након стартног ремија са Партизаном (3:3) нанизао три победе и то уз гол разлику 7:0. И вечерас трећи пут у четири меча ривала частио са три гола.

Мада је велико питање да ли би утисак био тако допадљив да Јавор после солидних 20 минута није решио да изврши фудбалски харакири. Прво кардиналан кикс Милана Обрадовића при наизглед рутинском испуцавању лопте, уручио ју је Саши Јовановићу, који је затим изнудио прекршај Јаворовог голмана Страхиње Манојловића и обезбедио Петру Станићу прилику да са пенала упише првенац у тресу Тополског спортског клуба.

Јовановић, протеклог викенда и стрелац јединог гола за победу над Радничким 1923, у 37. минуту је и дуплирао предност гостију мада овде треба похвалити и Марка Ракоњца, натрчао је на једну ничију лопту и из прве мајсторски избацио саиграча самог испред Манојловића. Најбољи фудбалер из протекле сезоне Mozzart Бет Суперлиге ефектно је крунисао тај пас.

И та друга жута минута Јаворових дефанзиваца, овог пута Дина Долмагића, једну безопасну лопту зауставио је лактом и судија Милош Милановић није имао друге но да после сугестије из ВАР собе поново свира једанаестерац. У гол га је претворио Милош Пантовић, и њему првенац у дресу ТСЦ-а.

Све је тако било решено у првих 45 минута, већ на паузи је Радослав Ћурчић, некадашњи селектор на клупи Јавора, на терен уместо јединог класичног шпица Петра Гигића послао штопера Бориса Копитовића, покушао да бар угрози госте преко брзоногих Нормалан Кемпбела и Ибрахима Танка, али… Остао је на једној правој шанси, управо Гигићевој, још из ране фазе меча, у наставку је близу био само још Копитовић

Ни ТСЦ, задовољан вођством, није морао да унезверено јури, мирно је чувао предност, мада и тако преко агилног Ракоњца имао пар солидних покушаја, па и због минималног офсајда и поништен гол резервисте Александра Ћирковића.

За Јавор и већину Mozzart Бет Суперлиге сасвим довољно. За јесен у Лиги Европе… То је већ компликована прича.

Што се тиче Ивањичана, три кола су били без пораза, вечерас су изгледали као да су их се ужелели.

MOЦАРТ БЕТ СУПЕРЛИГА

ЈАВОР – ТСЦ 0:3 (0:3)

/Станић 20пен, Јовановић 37, Пантовић 45пен/

Стадион: Крај Моравице, Ивањица

Судија: Милош Милановић

Јавор (4-2-3-1): Манојловић 5 – Долмагић 5 (од 46. Илић 6), Тојчић 5,5, Обрадовић 5, Милетић 5,5 – Дукуре 5,5 (од 62. Петровић 6), Елиомар 5,5 – Кемпбел 5,5, Гојковић 5, Танко 5,5 (од 72. Босић) – Гигић 5,5 (од 46. Копитовић 6).

ТСЦ (3-5-2): Илић 6 – Ђорђевић 6,5, Антонић 6,5, Чалушић 7 – Цветковић 6,5, Станић 7 (од 84. Вулић), Радин 6,5 (од 46. Кувељић 6,6), Пантовић 7 (од 73. Влалукин), Петровић 6,5 – Јовановић 7,5 (од 66. Ћирковић 6), Ракоњац 7 (од 75. Милвановић).

Играч утакмице: Саша Јовановић (ТСЦ)

 

ОБЈАВЉЕНО: 20. 08. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!