ЈЕДИНСТВО ПРЕД ТЕШКОМ ПРЕПРЕКОМ У КОМШИЛУКУ

СЕДМИЦА ЈОШ ПЕЧЕ ПАЗОВЧАНЕ

После победе у Адорјану (2:1), све боље и успешније Јединство (Стара Пазова), лакше је пребродило сусрет са новајлијама из Стаанишића и убедљивом победом (4:0), направило још један корак ка врху са заостатком од три бода за лидером Радничким 1912.

Одважни гости из Станишића играли су отворено и нису се превише уплашили квалитетнијег ривала. Имали су две прилике да ублаже пораз, али Пазовчани више и за убедљивију победу.

Пред Јединством је тежи противник и велики изазов, са увек гостољубивим комшијама у Новим Бановцима. Омладинац је већ годинама у врху Српске лиге Војводина, иако је у сезону ушао мало слабије, постиже све боље резултате и дерби чека на шестој позицији, са минималном бодовном разликом у односу на тимове испред себе.

Пазовчани се нерадо сећају пораза (0:7) пре годину дана, али овај састав не личи на тадашњи. У записнику неће бити ни једног играча из претходног тима, а значајне кадровске промене претрпео је и Омладинац, са новим снагама и промењењм стручним штабом.

Локални дерби увек има посебну драж за љубитеље фудбала из окружења, али и целог Подунавља, па се очекује поново добра посета.

Форма нам је у успону, уиграност је све боља, дисциплина и залагање играча на тренинзима и утакмицама примерно – каже Милан Вујасин, шеф струке Јединства. – Домаћин има добар састав, са неколицином одличних појединаца, тако да ће нам претња стизати са свих страна. Верујем у момке, очекујем да пруже максимум борбености и умећа.

Враћа се голгетер Филип Пађен, јер је одрадио казну због искључења у Адорјану, па ће стручни штаб Пазовчана имати на располагању све играче. Са посебним мотивом играће Александар Иветић, раније успешан дефанзивац Омладинца, а сада један од адута одбране Јединства.

М. Бзовски

НАЈТЕЖЕ ПРОТИВ СВОЈИХ: Александар Иветић (ФОТО: М. Бзовски)

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 29. 09. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!