ЈЕДИНСТВО (СП) НА ИСПИТУ У РУМИ: ОПАСНОСТ ОД ГРУЈИЋА

У сусрету са Радничким, дуго без горчине пораза, играчи Јединства (Стара Пазова), уложили су напор да победом увећају бодовни конто. Нису успели да сломе отпор амбициозних и у поједином моментима превише агресивних Зрењанинаца, али били су близу освајања плена.

Од почетка утакмице домаћини су брзо увидели да Раднички није баук како то пролећни резултати показују. Кренули су одважније и без страха, упркос великом притиску и жељи да што пре дођу до вођства. Брзоплето су, међутим, деловали, ада је лопта, после успешног продора Данила Миленковића, пред одлазак на одмор, завршила у мрежи, уместо изнад оквира гола, вероватно би у наставку све другачије изгледало.

 

Слика на терену,у другој половини меча, промењена је појачаним темпом Пазовчана, што је принудило госте на чвршћу одбрану. Прилика Филипа Пађена наговестила је да би домаћини могли до плена, ређали су се напади, многи и брзоплети, али у финишу донели су шансе. Лука Шљукић и малерозни Пађен нису били прецизни, па се неефикасност поново осветила.

Реми је донео Јединству смањење бодовне разлике у односу на тимове из безбедне зоне. Изједначени су са Тисом и Хајдуком 1912 (26), за корак више од следећег ривала у Руми.

– Одиграли смо тврду утакмицу са добром, али прекомерно агресивном екипом, која је показала да уме да игра на резултат – каже Драган Огризовић, члан стручног штаба Јединства.- Зрењанинци су стигли с намером да остану непоражени, играли борбено и без ри-ћзика. Испољили смо добар приступ и енергију, недостајало је мало више идеје и прецизности, поготово у завршној трећини. Силом прилика играли смо без четворице стандардних, а највише је недостајао повређени Марко Булат, одбрана би била још сигурнија.

Дерби зачеља је значајан не само за Јединство, већ и за Први мај,мкоји је са нови тренером Дејаном Грујићем, бившим шефом струке Јединства, на тешком гостовању у Бечеју освојио бод. Румљани су потврдили да им је форма у успону што треба да брине изабранике Душана Кљајића.

– Пред нама је тешко гостовање у Руми, чека нас бивши шеф и без посебне анализе добро нас познаје. Уколико будемо фокусирани и одговорни свих 90 минута могли бисмо да се вратимо са три бода, за ветар у леђа пред дуел са лидером из Инђије.

Последња придошлица Јединства Милош Маљукан (2004) имао је посебан мотив да дочека бивши клуб:

– Раднички се у паузи појачао, сада је то други састав, што се види и по непобедивости. Трудио сам се да помогнем другарима, а колико сам успео треба други да кажу. Штета што нисмо освојили три бода, у другом делу притискивали смо ривала са свих страна, али промашаји су нас ускратили за победу. Надам се да ћемо се из Руме вратити са три бода и побољшати положај на табели.

М. Бзовски

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 25. 04. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!