ЈЕДИНСТВО (СТАРА ПАЗОВА) ПОЛАКО КРЕИРА НАЈБОЉИ ТИМ

ПАЂЕН ВЕЋ РЕШЕТА

Иза играча Јединства (Стара Пазова) налазе се три седмице жестоког рада у склопу припрема за
још једну сезону у Српској лиги Војводина. Очекују се бољи резултати у односу на турбулентне претходне сезоне и бриге за статус.
Свесни су у руководству Јединста, појачаном ентузијастима из угашеног Феникса 1995, да морају да приону на посао око стварања тима. Три теста у ужурбаном ритму нису донела охрабрење мада су резултати у овом периоду обично у другом плану.
Пазовчани су опрезнији у избору новајлија, а већа пажња биће посвећена талентима из своје школе. Нема их много, али Урош Обрадовић, који је изашао из статуса бонуса и његови годину млађи саиграчи, заслужују већу минутажу, али треба их великог притиска за брже доказивање.
Тестови са прволигашем ИМТ-ом (0:2), румским „првомајцима” (3:4), као и у Сремским Михаљевцима (5:2) донели су понављање грешака у несигурној одбрани, која ствара много слободног простора противничким нападачима. У првом полувремену сусрета са Сремом било је рупа у обрани, а успешније су затваране тек уласком  Александра Иветића у другој половини утакмице, када су домаћини долазили у прилику да угрозе Луку Крстовића. И напад је био опаснији у наставку, захваљујући головима Вујасина, чији су пасови омогућили да коначно проради Филип Пађен, па се и на овој утакмици уписао у листу стрелаца. Три гола Вујасина била су ремек-дело, чиме је потврдио да ће као у Фениксу бити главна карика тима.
Јединство су појачали: голмани Лука Крстовић (ОФК Жарково) и Милош Милиновић (Борац Шајкаш), који ће бити и у улози тренера голмана, Урош Вукашиновић (ИМТ), Лука Кожовић (БСК Борча), Драган Дашић (Раднички 1912), Миле Вујасин (Немачка), Лазар Грандов (јединство, Бијело Поље), Кристијан Филиповић (Ком, Подгорица), а последњи је стигао Данило Миленковић (ОФК Бачка), упамћен као убојити нападач.
Ту су и староседеоци из Јединства и Феникса 1995: Немања Матовић, Данило Живановић, Филип Пађен, Александар Иветић, Предраг Михајловић, Марко Шимун, Славко Цвјетиновић и Милутин Јеловић, који се опоравља од теже повреде.
Од млађе гарде поред Уроша Обрадовића, намећу се Мартин Валето, Вук Хајдуковић и Лука Тривуновић. Неочекивани одлазак Алексе Бељића у Ариље, представља губитак, поготово што је велики таленат из сопствене школе.
Здрава конкуренција и јачи критеријуми донеће озбиљнији прилаз обавезама, који су у мечу са Сремом, у првом делу, деловали успавано, што нас је довело у ситуацију да у наставку јуримо резулгат и избегнемо бруку – каже Милан Вујасин, шеф струке Јединства.
Овакве грешке и лежерност појединаца нећемо да толеришемо, шансу ће да добију који то озбиљношћу и залагањем заслужују, без изузетака.
Наредна проба Јединства је сутра, са Омладинцем (НБ).

М. Бзовски

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 22. 07. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!