ЈЕДИНСТВО (СТАРА ПАЗОВА) У АДОРЈАНУ

ВУЈАСИН ЈАЧА ОДБРАНУ

Прошлог викенда није било лако играчима Јединства (Стара Пазова) да сломе отпор са новосадског Штранда. Били су свесни да им долази реновирани Кабел, са доказаним вођом Слободаном Новаковићем, али и талентованим Николом Павлицом и Браниславом Милановом…

Експресно вођство није збунило полетне госте, добро су се бранили и настојали да тежиште пренесу на половину противника. Парирали су у оба полувремена, мада је одлуку о победнику донело веће искуство и израженији квалитет домаћина.

Пазовчане је посебно обрадовала одлична игра незадрживог Данила Миленковића (на слици), брзином је искористио убацивање лопти из дубине у брисани простор, јер за овакве пасове има квалитет и све што доноси његову убојитост. Могли су домаћини убедљивије да славе, али и борбени гости озбиљно су претили.

Пред Јединством је гостовање у Адорјану, а претходна два, у Бечеју и Шајкашу, донела су поразе идентичним резултатом (0:3). Да је Тиса тежак ривал показују и резултат из прошле сезоне али захваљујући срећним околностима нису донели растанак са лигом.

– Прошле суботе оправдали смо улогу фаворита, али морали смо поштено да запнемо да бисмо освојили три бода. Још једном смо се уверили да у овој лиги нема лаких противника – каже Милан Вујасин, шеф струке.- Иако смо контролисали игру, испољавали смо стару бољку, недовољну присебност у реализацији шанси. Због тога на тренинзима много времена посвећујемо увежбавање акција. О квалитету Тисе не треба говорити, иако је слабије стартовала, потврдилаје квалитет у Новим Бановцима, где је положила оружје тек у надокнади времена. Не смемо у меч под притиском, стрпљивом одбраном треба да сачувамо мрежу, а очекјем да ће нападачи остварити бољи учинак. То је рецепт да се вратимо непоражени. 

М. Бзовски

Извор: http://www.zurnal.rs

 

 

ОБЈАВЉЕНО: 16. 09. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!