ЈЕДИНСТВО УБ – РАДНИЧКИ (СМ) 2:0

МОЦАРТ БЕТ ПРВА ЛИГА

ЈЕДИНСТВО УБ – РАДНИЧКИ (СМ) 2:0 (1:0)

Стрелац: Кваку у 18. и 72. минуту.

ЈЕДИНСТВО: Јовановић 7, Додеровић 7, Рајовић 7, Богдановић 7, Андрић 7, Денић 7,5, Адамовић 7,5, Миладиновић 7,5 (од 84. Стеванчевић -), Зубаиру 7,5 (од 84. Ризнић -), Кваку 8 (од 89. Аврић -), Милановић 7,5.

РАДНИЧКИ: Драгићевић 6,5, Миодраговић 6,5, Ивић 7, В. Петровић 7 (од 81. Пиус -), Ристовић 7, В. Илић 7, Игњатовић 6,5 (од 46. Исаиловић 7), Ђ. Петровић 6,5 (од 81. Ђукановић -), Илић 7, Спасојевић 6,5, Грбовић 6,5 (од 59. Ђорђевић 6,5)

Играч утакмице: Карикари Кваку

Стадион ,,Драган Џајић“. Гледалаца: 700. Судија: Давид Матић (Нови Сад) 7. Помоћници: Александар Владић (Шид) и Предраг Рађен (Нови Сад). Жути картони: Кваку, Миладиновић (Јединство).

Велика победа Убљана, тријумфом су оверили пласман у плеј-оф и остварили један од највећих успеха у клупској историји. Печат на победу славио је интернационалац из Гане, Карикари Кваку и стигао до двоцифреног учинка у сезони коју је почео у петом колу.
Почело је офанзивом домаћина, Адамовић није био прецизан са дистанце, а већ следећи добар напад донео је предност. Миладиновић је почео акцију, наставили Додеровић и Милановић, а Кваку на другој стативи погодио из близине. Ставио је и Зубаиру на муке Драгићевића, да би на другој страни најбољу прилику за Митровчане имао Стефан Илић. Оштар ударац по земљи одбранио је ногом Јовановић, а прецизан није био ни Спасојевић. У надокнади првог дела, неопрезан је био Миладиновић, високо је подигао ногу, а Игњатовић је прошао са три копче у убској Хитној помоћи.

Седамнаест секунди требало је Јединству да дође до шансе у наставку у режији афричких нападача, а могао је и Кваку раније до другог гола кад је дао прејак фор. Све је, ипак, наплатио мало касније, није се прославио реализацијом Спасојевић, а млади нападач из Гане искористио неспоразум гостију да пошаље лопту у празну мрежу. Тада је већ било јасно ко је победник, покушај Ристовића у 80. минуту блокирао је Рајовић, па је убски тим заслужено прославио велики успех.

Б. Матић

ФОТО: Јединство Уб/инстаграм

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 13. 04. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!