ЈЕДВА ЧЕКАМ ИЗАЗОВЕ У ЕЛИТИ

СТЕФАН ШАВИЈА ПОСЛЕ ДУГЕ ПАУЗЕ КРАЈЕМ ПРОЛЕЋА ЗАИГРАО ЗА ТЕКСТИЛАЦ

Стефан Шавија, нападач новог суперлигаша Текстилца из Оџака, доживео је тешку повреду предњих укрштених лигамената колена леве ноге још док је овај клуб играо у Српској лиги „Војводина“ и водио битку за улазак у Прву лигу. Испао је из строја уочи дербија 22. кола против Борца из Шајкаша у марту 2023. Десило се то на тренингу после једног спринта на расквашеном терену, када му је лева стајна нога упала у рупу.

– Осетио сам врло јак бол у колену леве ноге.  Било ми је одмах јасно да ми се догодила слична повреда као и четири године пре тога. Само ова последња била је знатно тежа. Био сам у сталном контакту с др Борком Вукосавом, који брине о повредама играча Војводине. Све време слушао сам пажљиво све његове савете и стриктно их се придржавао, како би се што пре опоравио. После магнетне резонанце било ми је јасно да се повреда може отклонити само операцијом. Да би је што спремније дочекао редовно сам одлазио у теретану, како би постепено ојачао мишиће и операција била успешна. Хируршки рез је средином августа 2022. успешно обавио др Миланков. Временом сам схватио да морам бити стрпљив и упоран и сачекати тренутак кад ћу поново моћи да тренирам – подсећа се Шавија.

До момента када му се десила повреда, Шавија је одиграо 20 утакмица и постигао исто толико голова, што му је било довољно да на крају трке понесе титулу најбољег стрелца Српске лиге, док је његов тим успео да се пласира у Прву лигу.

После операције уследио је дуг и постепен опоравак. Стефан је поново заиграо у 24. колу у Оџацима против Радничког из Сремске Митровице, коју су плаво-бели убедљиво решили у своју корист (5:2). Тренер Бранко Мирјачић га је са клупе послао на терен. Још пет утакмица шеф струке му је давао шансу како би се полако и сигурно вратио на терен. Последња два меча била су у баражу против Јавора. Није био стрелац, али је било видљиво да ће се успешно вратити на терен.

– Нисам имао страх да могу да обновим повреду. Играо сам по двадесетак минута и полако ми се враћало самопоуздање. Ушли смо у Супер лигу и пре неколико дана смо почели припреме. Својски се трудим на сваком тренингу и верујем да ћу уз велики рад и упорност успети да се наметнем шефу струке.

Имам и подршку саиграча, па се надам да ће у елити бити добрих игара и голова, иако ће противници бити јачи. Ово је одлична прилика за све нас да покажемо квалитете. Једва чекам старт сезоне 20. јула, кад ћемо бити домаћин Војводини. Ово је велика прилика за нашу личну и клупску афирмацију – истакао је нападач Текстилца.

Р. Медић

ПОНИКАО У КАЋУ 

Стефан Шавија је поникао у родном Каћу, где је као клинац почео да јури за лоптом у матичном Југовићу. Потом је прешао у школу Петра Пуаче, да би затим приступио млађим селекцијама Војводине. Истеком омладинског стажа у Новом Саду, краће време провео је у Бајши и Тиси из Адорјана, а пре две и по године задужио је дрес Оџачана. Головима је врло брзо постао љубимац домаћих симпатизера. 

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 28. 06. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!