ЈОШ ДВЕ ИГРАЧИЦЕ ПРИСТУПИЛЕ СПАРТАКУ

Квалификације за Лигу шампиона су на прагу. Након Исидоре Вучковић и Јелене Шевер у плаво-бело јато суботичких Голубица су долетеле и две Американке.

Спартак је принуђен да појача своје редове ако жели пролазак у виши ранг УЕФА такмичења. Танак избор квалитета који се може добити на домаћим теренима јесте нужно зло због којег се прибегава појачањима из иностранства. У последње време у Суботицу долазе играчице са америчког континента. У лепим успоменама су нам остале Моли ФидлерАнђелина ХиксАлександра КвинсиКлер Марфи, а посебно Кајла Адамек. Додуше, било је и оних које се баш и нису прославиле.

Ново име у плаво-белом дресу је Американка СИДНИ ШТАЈЕР (Sydney Staier). Сидни има 23 године и играчко искуство које је стекла у средњој школи и на колеџу. Прате је добри статистички показатељи, а повољни су и први утисци који су виђени на тренинзима. Игра на позицији средине терена.

Друго ново име у тиму Спартака је ЏЕСИКА КОВАРТ (Jessika Cowart), пуним именом Џесика Ребека Макајан Кауарт. Џесика такође има 23 године. Може да игра на позицији средине терена или у дефанзиви. Рођена је у Америци, играла је за колеџе, а наступала је и за репрезентацију Филипина на АФФ (Азијска Фудбалска Федерација до 19 година). Џесика има и европско искуство. Играла је другу полусезону (2021/22) за турски тим Чајкур Ризеспор где је убележила 2 гола из 10 наступа.

Извор:  http://www.zfk-spartak.in.rs/

ОБЈАВЉЕНО: 11. 08. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!