Ближи се одлазак на дугу зимску паузу.
Док „бубамара” не стане, прволигаши ће одиграти још по три утакмице у првенству, док ће они најуспешнији у међувремену имати и куп-искушење.

Али идемо редом. Корак по корак. Утакмицу по утакмицу.
Узбуђења не јењавају, а трка за бодовима постаје све неизвеснија и узбудљивија.
„Кува”, како на врху табеле, тако и на њеном зачељу.

Пред фудбалерима Железничара је још један дуел са екипом Новог Сада. Недавно је „дизелка” била успешнија у Купу Србије, али првенствени дуел је нешто сасвим друго.

– У кратком временском периоду одиграћемо и другу утакмицу са Новим Садом. Биће то сигурно сасвим другачији меч, а наши гости, нарочито у последње време, показују завидан квалитет. Ипак, ми смо у добром ритму, у лепој серији и верујем да ако одиграмо на нашем нивоу неће бити проблем да освојимо нове бодове – рекао је на конференцији за новинаре Жељин плејмејкер, стрелац важних голова и један од најстандарднијих у тиму, Александар Ђорђевић.

Железничар је у шеснаестини финала Купа Србије савладао Нови Сад са 3:0, али нема никакве дилеме да ће сутрашњи дуел (субота, 13 сати) бити нешто сасвим другачије.

– Увек је тешко играти са истим ривалом у кратком периоду. И Нови Сад је у лепој серији победа, али ми се бавимо само собом. Као и увек. На свом терену играмо добро, подигли смо ниво, имамо контролу над утакмицом, знамо шта хоћемо. Нови Сад има тим који је састављен од прволигашких играча, свакако да респектујемо нашег ривала, али не смемо ни превише. Играмо добар фудбал и на нашем терену ми се питамо. Нећемо дозволити да нас Нови Сад заустави у нашој серији – истако је први човек Жељиног стручног штаба Томислав Сивић.

Субота, 5. новембар, СЦ „Младост” у Панчеву, Моцарт Бет прва лига Србије
Панчевачка „дизелка” против новосадских „канаринаца!
Утакмица почиње у 13 сати.

Извор: https://sr-rs.facebook.com/fkzeleznicarpancevo/