Штопер из Хрватске продужио уговор

Значајно појачање за одбрану ТСЦ-а: искусни хрватски штопер Јосип Чалушић (28) продужио је уговор са клубом из Бачке Тополе до лета 2024. Он је данас на ТСЦ академији ставио потпис и тако свој боравак загарантовао на још годину дана у односу на претходни уговор.

Чалушић је дошао у Бачку Тополу у јулу 2021. из словеначког Цеља са којим је био првак државе и играо квалификације за Лигу шампиона. Поникао је у омладинској школи Динама из Загреба претходно дошавши из сплитског Хајдука. Играо је и за Радник Сесвете и Локомотиву Загреб. Иако су га током каријере често мучиле повреде, па чак и по доласку у ТСЦ, успео је да се устали у првој постави тамно плавих где је до сада одиграо 25 лигашких мечева, једном се уписао у стрелце. Ове сезоне је део одбране која је на шест мечева примила свега два гола.

У клубу не крију задовољство његовим потписом, јер ће тако одбрана остати на окупу. Пре њега су ове сезоне уговоре продужили и Немања Јоргић, Горан Антонић и нападач Стефан Вукић.

ТСЦ у наредном колу Моззарт бет Супер лиге дочекује екипу Младост ГАТ из Новог Сада, где ће јурити прву победу на домаћем терену ове сезоне.

Вања Узелац vanjauzelac8@gmail.com

Извор: http://www.mozzartsport.com