ЈОВАНОВИЋ СА БЕЛЕ ТАЧКЕ

ПРИЈАТЕЉСКА УТАКМИЦА

Железничар – Раднички (СМ) 1:0 (0:0)

Терен на Златибору. Гледалаца: 50. Судија: Милош Витић (Ужице). Стрелац: С. Јовановић у 47. из пенала.

ЖЕЛЕЗНИЧАР (П): Живковић, М. Јовановић, Симчевић, Балаж, Обреновић, Петровић, Томић, Ђорђевић, Димитрић, С. Јовановић, Бачанин. Играли су још: Кожул, Обрадовић, Миликић, Конатар, Лаиновић, Меденица, Дашић, Јанковић, Реган, Гргић, Зувић.

РАДНИЧКИ (СМ): Опарница, В Илић, Протић, Абубакар, Марјановић, Ивић, Петровић, Милинковић, С. Илић, Рисовић, Ратковић. Играли су још: Драгићевић, Јанковић, Грујић, Пантић, Гајић, Спасеновић, Шапоња, Триван, Пијус, Милијашевић, Ристић, Ђурић, Ђукановић.

У другој провери на Златибору, фудбалери Железничара били су бољи од Митровчана, а гол одлуке постигао је Страхиња Јовановић на почетку другог дела са беле тачке.
Од првог минута, пулени тренера Игора Савића наметнули су стил игре и диктирали темпо, а у шестом минуту у шеснаестерцу Митровчана фаулиран је Страхиња Јовановић, али Ђорђевић из слободног ударца није био успешан, на путу према голу лопта је погодила Протића и одбила у поље.
У 21. минуту поново су запретили Панчевци, после корнера Димитрића највиши у скоку пред голом Опарнице био је Симчевић али лопта је завршила поред стативе. Нису се предавали ни Митровчани, у 30. минуту, после контранапада, запретио је С. Илић, али искусни Марко Јовановић изашао је као победник.
Три минута касније, дубинску лопту добио је Димитрић, али завршила је у корнеру. До одласка на одмор, ривали су покушавали да дођу до озбиљније прилике, али нису успели Димитрић, из слободног ударца, и Ратковић после контранапада за Раднички.
Два минута игре у наставку била су довољна да Панчевци поведу. После брзог напада, Лука Петровић срушен је у шеснаестерцу, а сигуран извођач једанаестерца био је Страхиња Јовановић.
У 58. минуту виђена је најбоља прилика за Митровчане, Јанковић је преварио двојицу играча и шутирао, али Живковић је још једном исказао квалитет и одбранио.
До краја, отворена игра са много дуела на средини терена и неколико прилика пред оба тола, али без промене резултата.
Нову проверу на Златибору фудбалери тренера Игора Савића имаће у уторак са РФК Графичаром.

Фото: ФК Железничар

Б. Стојковски

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 18. 07. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!