ЈОВИЋЕВИ ГОЛОВИ ПРЕСУДИЛИ

Градиштанци су најавили да ће окршај са Гајдобранима бити прекретница за њих, јер ће, вољом жреба, и наредне недеље играти код куће против Бајше и то је могућност за нове бодове који ће им повећати „зимницу“. Испунили су обећање, а највећи „кривац“ за то је двоструки стрелац Немања Јовић, који је, поред познате креативности у игри, овога пута додао и ефикасност, што је похвално, пошто се фудбал игра за голове.

До 1:0 се стигло у самој завршници првог плувремена. Јанковић је шутирао, голман кратко одбио, а Јовић све пратио и одмитак сместио у мрежу. Стефан Јанковић је, после изванредног додавања Божичића, удвостручио резултат у 56. минуту. Када је Немања Јовић шест минута касније материјализовао добру акцију Бркића и капитена Пеленгића, те одбијену лопту од пречке сместио у мрежу, изгледало је да ће Гајдобрани доживети катастрофу. Међутим, није тако мислио и искусни Стеван Рачић, који је са два гола утакмицу довео у неизвесност. Прво је у 78. минуту реализивао најстрожу казну, која је досуђена због играња руком у Дражића, а други гол постигао је, захваљујући статичности одбране домаћина, у 86. минуту. На срећу Градиштанаца, био је то и коначан резултат.

Војводина – Херцеговац  3:2  (1:0)

Бачко Градиште: Игралиште у СЦ „Ђорђе Тапавица Џоја“. Гледалаца: 200. Судија: Дејан Мијатовић (Житиште). Стрелци: Јовић у 43. и 62, Јанковић у 56. минуту за Војводину, а Рачић у 78(11м) и 86. минуту за Херцеговац. Жути картони: Пеленгић , Марковић (Војводина), а Суџум, Миланов, Илић (Хецеговац).

Војводина: Шмит, Илић, Дражић, Марковић, Бркић (од 72.Радосављевић), Дабижљевић, Јовић, Пеленгић (од 65 Лојовић), Јанковић ( од 65. Новаковић)., Сикимић (од 90. Селић), Божичић.

Херцеговац: Лукач, Илић, В. Хрњез, Губаш, Миланов, Адамовић, Суџум (од 46.Пејовић), Лаковић, Глишић (од 54. Рачић), Тадић (од 46. Бајат), Ефендић.

В. Јанков

ОБЈАВЉЕНО: 10. 10. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!