ЈУБИЛЕЈ ПОВОД ЗА ПРОМОЦИЈУ НОВИХ ДРЕСОВА КЛУБА

Фудбалски клуб ТСЦ, један од најстаријих фудбалских клубова у нашем региону, ове године пуни 110 година. Основан 1913. године у Бачкој Тополи као Тополски спортски клуб, најбржи развој ТСЦ бележи у последњих десетак година, у току којих је прешао пут од четвртог ранга и зонске лиге, до највишег ранга такмичења у земљи, Суперлиге Србије.

Поводом овог значајног клупског јубилеја, први тим ТСЦ носиће убудуће нове дресове, дизајниране у част свих који су у претходним деценијама допринели развоју клуба. 

„Наш клуб градиле су генерације и генерације, сањајући да ће једног дана доспети у елитно такмичење наше земље и да ће ићи и даље од тога. Свима који нас воле и прате, честитам овај рођендан и обећавам да ћемо наставити да и даље вредно радимо и улажемо у будућност фудбала на овом простору“, изјавио је поводом 110. рођендана клуба, председник ТСЦ Јанош Жембери.

Клуб је формиран 1912. а званично постоји од 1913. године под именом Тополски Спортски Цлуб (ТСЦ). Током година, клуб је неколико пута мењао име. Звао се „ЈАК”, Југословенски Атлетски Клуб, потом у Egység, па Topolya, да би 1974. године под именом ФК „АИК Бачка Топола“ ушао у ИИ Савезну лигу СФРЈ и успешно се такмичио у њој. Поводом прославе једног века од оснивања, 2013. године клуб враћа свој првобитни клупски назив – ФК ТСЦ.

Историјски успех клуб је остварио у сезони 2018/19. освајањем првог места у Првој лиги Србије и пласманом у Суперлигу Србије. Дебитантску сезону у најјачем рангу такмичења 2019/20. ТСЦ завршава на 4. месту табеле и пласирао се за Лигу Европе. У другом колу квалификација одигран је чувени меч ТСЦ-ФЦСБ из Румуније на којој је постигнуто чак 12 голова.

Године 2021. клуб добија нов стадион ТСЦ Арену, најсавременији стадион у Србији, који има 4.500 седишта. Према УЕФА стандардима, овај стадион је категорије 3, што значи да може бити локација за међународне утакмице.

Током своје дуге историје ТСЦ је дао многе добре играче од којих се неки и тренутно такмиче у клубовима светског ранга. У клубу из Бачке Тополе, поникли су и играли многи фудбалери, међу којима су Ласло Леринц, Звездан Терзић, Златко Крмпотић, Никола Жигић, Андрија Калуђеровић, Норберт Кењвеш као и садашњи репрезентативац Србије Душан Тадић.

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 10. 02. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!