ЈУЖНА БАЧКА СПОНЗОР МЛАДОСТИ ГАТ

Данас је у „прес“ сали ГАТ арене, стадиона Младости, потписан спонзорски уговор између Фудбалског клуба Младост ГАТ и Енерготехнике Јужна Бачка. Господин Дејан Слијепчевић, председник Младости ГАТ и господин Драгољуб Збиљић, челни човек компаније Јужна Бачка и председник Фудбалског клуба Војводина склопили су договор о сарадњи, која подразумева и уску повезаност два новосадска клуба.

– Наша сарадња са пријатељским клубом Војводина кренула је пре неколико месеци, а ово је званичан чин потписивања уговора, где ћемо заједнички остварити своје интересе, свако са своје стране, у мери у којој то очекујемо, па чак и више од тога. Као најмлађем клубу у вишим ранговима такмичења, по знању и искуству је управо потребна та помоћ. Блискост везана за исти град и изрека у крају из ког потичем “комшија је пречи од брата“ и овога пута ту праксу и примењујемо. Све оно што планирамо није за једну годину и сезону, већ је дугорочно, стратешки, смишљено и надам се да ће остварити у пуној мери – каже Дејан Слијепчевић.

Затим је реч узео Драгољуб Збиљић, испред Енерготехнике Јужна Бачка новог златног спонзора Младости ГАТ.

– У данашње време где се сви делимо и удаљавамо, где се примећује, у друштвеном животу, губљење поверења, мени се десила лепа ситуација, у једном тешком тренутку, после испадања од АПОЕЛ-а, да сам први позив подршке добио од Дејана Слијепчевића и овим путем му се захваљујем. Знате како, много вам значи подршка у неким тренуцима кад вам је тешко, да вам неко да искрену подршку и каже ја сам спреман да идемо даље и из тога су настали интензивни разговори. Ово је данас много више од потписивања спонзорског уговора, платформа сарадње између нас двојице лично, али и система које предводимо. Имамо пуно разлога да седимо заједно, договорамо се и правимо смернице. Фудбалски клуб Војводина је, потпуно организационо, стручно и финансијски стабилан, међу реткима у Србији је и Младост ГАТ, која је доживела да испадне из Супер лиге. Поука је извучена, циљ је да се клуб организационо ојача и за три године врати у Супер лигу. Нови Сад заслужује два суперлигаша и ми бисмо наставили ту сарадњу, да размењујемо стручна знања и планирамо довођење иностраних играча који ће се развијати како у Војводини, тако и у Младости ГАТ. Понављам, ово је више од спонзорског уговора који данас потписујемо – истакао је Драгољуб Збиљић.

Потом је уследило потписивање уговора.

У наставку разговора за медије, председник Војводине је додао:

– Ово је тројна сарадња, која подразумева укључивање и Фудбалског клуба Кабел у целу причу. Сигурни смо да ће та сарадња да успе, пошто људи који воде струку, направили су трогодишњи план по којем ћемо да идемо и заиста, захваљујем се Дејану, што је прихватио тај план, са пуно поверења и подржао читаву причу. Идемо у добром правцу, ко је гледао утакмицу са ОФК Вршцем могао је да види све осим резултата. Резултат је, по мени, апсолутно нереалан, дакле имали смо једну бриљантну утакмицу Милана Ковачева, који је показао да може много, а ту је и Дробњак, који је на ивици повратка у Војводину и тако даље, да не набрајам остале. Оно што ми се свиђа је сама организација клуба, дакле поштовање свих обавеза у дан што је ускладу са реномеом клуба и што је предуслов да ово све успе – завршио је Збиљић.

На питање новинара шта је циљ Младости ГАТ у Моцарт Бет Првој лиги Србије у наступајућој сезони, одговор је стигао од председника Дејана Слијепчевића:

– Ово што је Драгољуб Збиљић рекао, наша сарадња је искрена и друготрајна мимо овога што стоји на папиру. Познавајући њега и себе знам да ће се то остварити у мери која је већа од онога што пише овде. На крају крајева, Јужна Бачка је прва фирма за свих 17 година видела да је помоћ сваке природе, пре свега саветодавне, организационе, па и финансијске потребна овом клубу. Захваљујем се мимо недавне посете градоначелника, који је опет иницирао Збиљић и Војводина, да су и градски челници препознали да нам помогну са помоћним теренима и додатним трибинама и свему ономе што фали клубу, опет је то захваљујући присутном пријатељу и Војводини. Ово је први пут да ми је за време мог ангажовања и присутности неко пружио руку и од срца сам захвалан. Више ми значи то пријатељство и сам чин него новац, који овај клуб има. Пошто сам успешан у бизнису водећи матичну фирму, наравно да ми је тежња и жеља да и у фудбалу будем у самом врху, као што сам у бизнису. Већ следеће године пробаћемо да се вратимо у Супер лигу – поручио је Дејан Слијепчевић.

Извор: http://www.fkmladostgat.rs

ОБЈАВЉЕНО: 31. 08. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!