КАБЕЛ СИГУРАН КРАЈ ШТРАНДА

Фудбалери Кабела савладали су Јединство из Старе Пазове у 20. колу Српске лиге.

Изабраници Немање Кртолице су били конкретнији од почетка сусрета, константно су били опасни по гол гостију и тако уписали нова три бода.

Домаћи су жустро кренули и у првој шанси су изнудили једанаестереац који је у гол претворио Драган Кокановић. Наставили су Новосађани са добром игром и ређали шансу за шансом. Ипак, на несрећу Кабела голман гостију Дувњак бранио је сјајно у првих 45 минута и направио неколико сјајних интервенција, које су и домаћи навијачи испратили аплаузима.

Имали су и гости добрих момената и претили су преко капитена Пађена, али је Тороман био на правом месту. Да су тренутно у бољој форми домаћи су показали у 30. минуту кад су у два потеза поново матирали Дувњака. Дефанзивац Кабела Вељко Богдановић је упутио сјајну лопту у простор за Николу Павлицу који је предриблао голмана и рутински дуплирао предност.

У наставку сусрета први су припретили гости, преко младог Николе Мрђе, који је сјајно захватио лопту на ивици шеснаестерца, али се Тороман истакао на голу Кабела. Домаћи су брзо преузели иницијативу и играло се највише пред голом Јединства. Најопаснији по гол гостију били су капитен Слободан Новаковић, Лукијан Абаџија, као и Лука Дробњак, који неколико пута главом тукао ка голу „плавих”.

У 80. минуту домаћи су имали две изгледне прилике, али се испречио сјајни Дувњак који је, по учињеном, био најбољи играч Јединства. У 87. минуту домаћи су поново изнудили једанаестерац, а овог пута прецизан је био  Поповић и тако решио питање победника.

КабелЈединство 3:0 (2:0)

НОВИ САД: Игралиште крај Штранда, гледалаца 200. Судија: Тановић (Суботица). Стрелци: Кокановић у 3. (п), Павлица у 30. и Поповић у 87. (п) минуту. Жути картони: Керкез (Кабел), Јеловић и Обадовић (Јединство).

КАБЕЛ: Тороман 7, Дробњак 7, Петровић 6,5, Богдановић 7, Батос 6,5, Пауновић 6,5 (од 67. Нијемчевић), Кокановић 7,5, Керкез 7 (од 59. Нијемчевић), Павлица 7 (од 67. Новић), Поповић 6,5, Апостоловић 6,5 (од 59. Абаџија).

ЈЕДИНСТВО: Дувњак 6,5, Витас 6,5, Манов 6 (од 59. Уремовић), Илић 6,5, Булат 7, Милановић 6,5, Обадовић 6,5, Пађен 7, Станковић 7, Јеловић 6,5, Мрђа 6,5 (од 62. Обрадовић).

В. Гвозденовић

Извор: http://www.dnevnik.rs

ОБЈАВЉЕНО: 02. 04. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!