КАДЕТИ ПРОТИВ АКТУЕЛНОГ ПРВАКА ЕВРОПЕ, ХОЛАНДИЈЕ, ЗА ПЛАСМАН У ФИНАЛЕ

Кадетска репрезентација Србије (U17) одушевила је све својим играма на Првенству Европе у Израелу. Изабраници селектора Радована Кривокапића изборили су пласман међу четири најбоље селекције у Европи, а 29. маја на стадиону у Нетањи (19,00) бориће се са Холандијом за меч који одлучује о прваку Европе. Други полуфинални пар чине Француска и Португал.

-Холанђани су актуелни шампиони Европе у овом узрасту. Претходна два циклуса није било завршнице Првенства Европе због ковида, а пре тога Холандија је освојила везано два шампионата. За нас ништа ново, свима је позната холандска школа, а ми се за овај меч припремамо као и за сваки други. Данас ћемо неколико сати, сарадници и ја, потрошити на анализи њихове игре, имају врлина, имају и мана. Потражићемо их. Као и увек прво гледамо себе, веома је важно да се момомци регенеришу, опораве и припреме за ново искушење. Њима није важно ко је с друге стране терена, фантастична су група, сјајни момци. Поново ћемо имати састанак, данас и сутра, нису то дуги састанци. Довољно да их упознамо са оним што нас очекује, кроз тренинг припремимо тактику и онда добар део тога применимо на утакмици – каже селектор Радован Кривокапић.

Више није тајна, после анализе ривала, увек следује неко изненађење које играчима подиже адреналин, повећава концентрацију и утиче да на мечу пруже свој максимум. Тако је било пред сваки меч, поготово интересантно је било пред меч са Шпанијом, али и Данском, када су момци гледали пет минута велике припреме и борбе из чувеног филма „Спарта“.

-Ово је једна, усуђујем се рећи, посебна генерација момака, веома паметних, посвећених, талентованих играча. Не треба им ништа рећи два пута, лако и брзо све упијају, а поштовање према себи и другима их чини посебним. Схватају поенту, прихватају поруку, верују у оно што сви заједно радимо.

Колико сама припрема о којој говоримо, даје резултат, најбоље се видело против Данске…

-Да, приметили сте. Први гол Симића, после прекида који је извео Станковић, пресликан је голу који је Симић постигао дан раније на тренингу. После прекида који је изведан са истог места, од истог играча, Станковића. Има ту доста ствари током игре које су се понављале, а радили смо их на тренингу. И у фази напада, али и у фази одбране. Гледамо да са што више детаља упознамо момке, а опет да то не траје предуго.

Србија тренутно има и најбољег стрелца на шампионату?

-Из доброг тима све долази, зато и момци стално истичу – тим. Тим је прошао сва искушења и преокрете у квалификацијама, онда у групи на Првенству Европе, затим и против Данске изашао као победник. А нема сумње да ће из ове генерације играча многи у будућности постати А репрезентативци – не оставља дилему селектор који две године предводи ову генрацију сјајних момака, Радован Кривокапић.

 

 

Извор: https://fss.rs/

ОБЈАВЉЕНО: 27. 05. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!