КАМЕРЕ ПУН ПОГОДАК

ФУДБАЛСКИ САВЕЗ ВОЈВОДИНЕ СНИМА УТАКМИЦЕ СЕНИОРА У СВОЈОЈ НАДЛЕЖНОСТИ

Челници ФС Војводине повукли су добар потез кад су одлучили да све утакмице у сениорској конкуренцији под окриљем савеза буду покривене камерама. Мечеви Српске лиге Војводина и три групе Војвођанске лиге, у циљу регуларности такмичења и транспарентности, снимају се од почетка првенства. Јавно објављивање утакмица, на званичном јутјуб каналу ФСВ, изазвало је велику пажњу, у прва два кола, објављене су све 64, а забележено више од 30.000 прегледа утакмица из Србије, али и из иностранства. У опису сваког снимка постављени су и основни подаци о утакмици, са информацијама о кретању резултата, снимцима и минутима постизању голова, а кликом на означену минутажу снимка (плави линк) голови се могу погледати да се не траже по целом снимку. Миодраг Цвијић, генерални секретар ФСВ, задовољан је чињеницом да су после два емитована кола реакције учесника и публике биле одличне:

– Клубови су схватили које све бенефите доноси снимање утакмица, због регуларности, али и промоције сваког клуба. У складу с тим, много озбиљније приступају организацији мечева, а тако се понашају и сви учесници – судије, службена лица и фудбалери. Захваљујући модерним технологијама, тзв. нижеразредни фудбал пронашао је начин да дође до публике, да на тај начин изађе из оквира локалног. Позитивне реакције долазе и из дијаспоре која је у могућности да испрати утакмице клубова уз које су одрасли и за које су носталгично везани. На крилима похвала настављамо са активностима и у плану је снимање утакмица млађих категорија.

Н. Ракановић

СВАКОМ КЛУБУ СТРАНИЦА

Снимци су распоређени по два критеријума — по лигама и клубовима. Сваки клуб има и своју страницу на сајту ФСВ где се могу погледати снимци његових утакмица (https://fsv.rs/snimci-utakmica-klubova-seniorskih-liga-fudbalskog-saveza-vojvodine/). Званични Јутјуб канал ФСВ тренутно има 1.250 пратилаца и 550 објављених снимака.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 23. 08. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!