„KАНАРИНЦИ“ ШАМПИОНСKИ, ДЕТЕЛИНАРА У НОВОМ РУХУ

РФK Нови Сад 1921 четири кола пре краја првенства обезбедио је наслов правака у Војвођанској лиги, група Југ, и тренутно има десет бодова вишка у односу на другопласирани Подунавац из Белегиша. Прошлог лета су задали високе циљеве и амбициозно најавили јуриш на Српску лигу. Са речи су прешли на дела и уз мали пад у наставку сезоне, успешно и у континуитету приводе првенство крају. Тренер Владимир Шпоња укомпоновао је тим састављен од искусних бивших суперлигашких играча и младих снага. Од искуснијих предводинка треба поменути Бранковића, Јевића, капитена Сувајџића, Галића, Симића, Игнића, Гаџића, нешто млађег Ерака, Балабановића, бившег голмана Црвене Звезде Ранђеловића, младе снаге Kулпинца, Јовановића, Марковића, Kантарџића…

Млади тренер Владимир Шпоња имао је у ротацији више поливалентних играча, способних да одговоре задатку на више позиција. Наглашава да није битно побеђивати, него на који се начин стиже до победе.

– Велики притисак утицао је да не будемо у правом светлу у једном делу сезоне и непланирано неке утакмице изгубимо. Преломна је била против највећег конкурента Хајдука у Дивошу, тада смо проиграли, опустили се и са мање притиска наставили трку. То се најбоље видело у купу где смо избацили три реномирана српсколигаша Борац (Шајкаш), Текстилац и првака ОФK Вршац, без примљеног гола – наводи млади стручњак и каже да је снага РФK Новог Сад почивала на компактности, хемији, снажном и уиграном колективу.

– Тежили смо да кроз брзу транзицију, посед и високим пресингом дођемо до жељених резултата. Постигли смо 48 голова и створили бар још толико изгледних прилика са малом реализацијом. На крају нам се вратило резултатски, лепршавом и за око лепом игром – каже и додаје да је група Југ била састављена од квалитетних и по снази уједначених екипа.

РФK Нови Сад је ових дана у жижи збивања пооводом најављене фузије са бившим суперлигашем Пролетером. Најпозванији да нешто више каже о овој иницијативи је Михаило Јањић, технички директор.

– У току је израда нацрта уговора фузије, који доноси законско спајање клубова и могућност играња у Првој лиги Србије. Kрајњи рок да се испоштује процедура је месец дана пре почетка првенства. Обе скупштине подржале су иницијативу која је у интересу фудбалског Новог Сада и шире – објаснио је Јањић.

Саговорник је више говорио о крупним инвестиционим радовима у спортском центру Детелинара, у који су уложена значајна новчана средства од стране Града.

– У току је обнова управне зграде са више садржаја. У питању је теретана, коференцијска сала, апартмани, свлачионице, амбуланта и друго, вредности од 74 милиона динара. Замењене су ограде у спортском центру, постављена нова асфалтна подлога. Највећи инвестициони захвати обавиће се на западној трибини која ће имати 2008 седећих места, свечану ложу која ће бити једним делом застакљена, климатизована и термички изолована. Вредност радова је процењена на преко 200 милиона динара. Новина је свечана галерија, која служи за дочек и пријем гостију, ради се нова билетарница, мокри чвор, доста новца је уложено у травнату подлогу главног терена… У плану је да средином наредне године поставимо рефлекторе, покријемо трибине, како би могли задовољити строге УЕФА стандарде – набраја амбициозни оперативац клуба.

Извор: https://www.srbijasport.net/

ОБЈАВЉЕНО: 31. 05. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!