КАНАРИНЦИ УПЛАШИЛИ ГОЛУБОВЕ

НЕУСПЕЛА ГЕНЕРАЛНА ПРОБА СУБОТИЧАНА, УБИПАРИП ПОГОДИО СТАТИВУ

Спартак – РФК Нови Сад 0:1 (0:1)

Стадион: Градски у Суботици. Судија: Чапо (Суботица). Стрелац: Јовановић у 20. минуту

СПАРТАК: Манојловић, Танасин, Богићевић, Маринковић, Виторовић, А. С Ђурасовић, Тумбасевић, Станић, Тодороски, Срећковић, Убипарип. Играли су још: Дулић, Дунђерски, А. М. Ђурасовић, Остојић, Алфонсо Шимура, Симин, Стајковић, Рошевић, Бугарин, Тошески.

РФК НОВИ САД: Продановић, Мажић, Леандро, Милошевић, Мирковић, Јовановић, Даничић, Сердар, Балабановић, Живковић, Младеновић. Играли су још: Новић, Благојевић, Миловановић, Станић, Радивојевић, Рељић, Реган, Кокир, Влалукин, Милосављев, Милисављевић.

Спартак је поражен од РФК Новог Сада у последњој провери пред наставак првенства. Имали су Суботичани добру игру, створили мношго прилика, али је завршница била лоша и мрежа Новосађана је остала мирна док је Бранислав Јовановић био прецизан на другој страни за тријумф његове екипе.
Имали су Голубови шансу да дођу до предности у 12. минуту кад је Алекса Ђурасовић покушао главом, али је лопта завршила изнад пречке. Узвратили су Новосађани, Балабановић се нашао у шанси, али је његову намеру прочитао Манојловић.
Иако је Спартак био конкретнији, гости су стигли до предности. Прецизан је био Јовановић и са петерца лопту пласирао у мрежу.
Преузели су Голубови потом иницијативу и покушавали да дођу до жељеног поготка, али пут до мреже Новог Сада био је нерешива енигма. Одбрамбени бедем Канаринаца био је несаломив за Срећковића, Убипарипа и Станића. Најближи изједначењу био је Јанко Тумбасевић, након сјајне асистенције Ђурасовића покушао је из даљине искоса с десне стране, али је лопта завршила изнад пречке. У финишу првог дела Војо Убипарип се нашао у повољној шанси, али се истакао голман Продановић.
У наставку меча Љубиша Дунђерски је на терен извео комбинован тим, док је Бранко Жигић на терен извео другу поставу. Суботичани су имали већу иницијативу, али се ни Новосађани нису предавали. У 58. минуту Убипарип је потврдио стативу и пропустио идеалну шансу за погодак. Нешто касније Станић и потом Рошевић били су непрецизни. У финишу на другој страни, Милисављевић је шутирао по трави и истакао Манојловића.

М. Новковић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 29. 01. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!