КАНДИЋ: НИЈЕ ГОТОВО

У дербију зачеља Српске лиге „Војводина“, Јединство и Раднички одиграли су 2:2. Зрењанинци су остали три корака испред Пазовчана, један више од Куљана и у преосталих 180 минута знаће се ко ће, поред Старог града и ОФК Кикинде, степеницу ниже.

– Четири тима испадају и никад није било овако неизвесно. Било је тешко у Старој Пазови, поготово што је домаћин повео на почетку. Успели смо да успоставимо равнотежу и у наставку, за десет минута, преокренули смо резултат. Нисмо, ипак, издржали, Живановић нас је казнио, али и бодом смо задовољни. Утакмица се ломила, могла је да претегне на обе стране и у финишу нисмо имали среће кад је Новевски, уздрмао стативу – рекао је тренер Предраг Кандић.

Истакао је да су залагање и борбеност играча били на највишем нивоу.

– Момцима свака част, ово је њихова победа. Због повреда, Чигоја и Крстинић одиграли су последњих пола сата, а нисам могао да рачунам на дефанзивца Јованова, па су у тандему централних бекова, први пут, били Руњевац и Туркуљ. Победили смо Феникс, Текстилац и Шајкашане, у дербијима зачеља одолели смо Пазовчанима и Старом граду, али још није готово. Раднички дочекује Сакуљане и биће гост у Кикинди.

Све је до нас. Надам се да ће Чигоја и Крстинић санирати повреде и да ће моћи да одраде наредне тренинге. Многи су нас били отписали, али успели смо да се изборимо, надам се да ће тако да буде и у последње две рунде. Борац је у фокусу и треба да будемо спремни за надигравање и максималну ангажованост.

Бек Милан Бачвански, голом из пенала у 67. минуту, преокренуо је резултат.

– Могли смо да победимо, имали смо прилике, али и бод вреди. Одолели смо притиску Јединства, знали да припретимо, а приметио сам да се не помиње да је вођству домаћина допринео фаул над Ћушићем. Треба да наставимо са оваквим залагањем, Пазовчани и Куљани, такође, не губе наду и са Сакуљанима морамо кроз надигравање да дођемо до позитивног резултата – каже Бачвански.

Б. Цвијетић

ЋУШИЋ СА РАЗБИЈЕНИМ НОСОМ

Драган Ћушић је на старту утакмице доживео непријатност.

– Само што је меч почео, добио сам ударац лактом. Остао сам да лежим на земљи и из те акције Јединство је повело, лопту нису избацили изван терена. Разбијен ми је нос, расечена усна и потекла је крв. Кад ми је судија пришао, рекао је да није видео — каже дефанзивац Зрењанинаца.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 24. 05. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!