КАНДИЋ: ОЧЕКИВАН ИСХОД

РАДНИЧКИ (ЗРЕЊАНИН) ПОРАЖЕН НА БЕГЕЈУ ОД ЛИДЕРА ИЗ ГРАДА ЗЕЛЕНИЛА

Сомборци су лакше од очекиваног, однели плен са Бегеја. Лидер Српске лиге „Војводина” брзо је начео мрежу домаћина и сви напори изабраника тренера Предрага Кандића да се приближе или дођу до преокрета, остали су безуспешни.
– Раднички 1912 био је бољи, квалитетнији и искуснији и нисмо могли да се супроставимо. Сомборци имају највише амбиције и заслужено су на водећој позицији. Одмах су нас напали, наметнули ритам и иницијативу и повели у 17. минуту. Кад су удвостручили предност, било је тешко да се извучемо – каже Кандић.
Напоменуо је да нема снажну конкуренцију на неким битним местима у тиму.
– Имамо најмлађу екипу у каравану, али немамо на неким позицијама добра решења и конкуренцију која може да повуче напред. То се осети и у дефанзивном, али и нападачком делу тима. Тешко је преболети „дечије болести“, а њих је поприлично. Много је дебитаната у сениорској конкуренцији и да би се коцкице сложиле, треба времена и стрпљења. Ништа не могу да замерим за вољни моменат и ангажовање, а ако је противнички играч старији девет тодина, као у недељу, онда је тешко дебитантима у тиму и првенству, да се одупру. Брине да смо примили четири гола, као у Оџацима. Кад противник поведе, брзо падамо и на том сегменту мора да радимо. Стевановић и Крстинић су искусни и говорим да се угледају на њих, никад се не предају.
Зрењанинци гостују Руми и пролетос су, на терену Првог маја, освојили плен.
– Знам да ћемо бити бољи него са Сомборцима. Сваки меч нам је дерби и само тражим ангажованост на високом нивоу. Треба жестоко да радимо у наредним недељама, да бисмо били удаљени од зачеља – истакао је тренер Кандић.
Млади Благоје Марковић много је претрчао и асистирао капитену Николи Крстинићу за први гол Радничког. По његовом мишљењу, Сомборци имају тим за виши ранг:
– Јаки су, циљају трон и имају много искусних појединаца. Фавориту нисмо могли да парирамо, брзо су начели мрежу и наметнули темпо. Код првог нашег гола, одузео сам лопту, повео контранапад и кад сам уочио Крстинића у трку, упутио сам пас који је искористио и погодио мрежу. У финишу смо имали неколико покушаја, били активнији, али нисмо могли резултатски да се приближимо. У Руми следи жестока борба и са њима можемо да се надигравамо.

Б. Цв.

Фото: Детаљ са утакмице Раднички (Зр) – Раднички 1912

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 23. 09. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!