КАНГВИН ГОЛ СВЕ РЕШИО

НОБОРУ ШИМУРА ОТКРИО ПРЕЛОМНИ ДЕТАЉ ПОРАЗА СПАРТАКА

Спартак је у измењеном саставу изашао на мегдан Црвеној звезди и претрпео убедљив пораз. Иако су после вођства црвено-белих Суботичани изједначили и унели неизвесност, то је све било накратко. До краја утакмице на терену се питао само гостујући тим и на крају однео бодове.

 – Очекивали смо тешку утакмицу, сви знамо какав тим има Црвена звезда, како игра и да је већ дуго доминантна у шампионату. Имали смо много повређених играча и са жутим картонима, што је одредило и ко ће на терен – каже Нобору Шимура, везни играч Спартака. – Ушли смо у утакмицу, као и у сваку другу, достојно да се супротставимо ривалу и покушамо да освојимо барем бод. Није било лако, али је нада постојала до трећег гола који смо примили из велике даљине, мислим да је већ тада била решена утакмица.


СВАКА КАО ДЕРБИ, ПА И СА КОЛУБАРОМ

Шимура верује да ће и неко од повређених саиграча моћи на терен, у Лазаревцу.

– У таквој смо ситуацији да нам је свака утакмица као дерби, зато се и најбољем надам у дуелу са Колубаром. Бодови би нам много значили у борби за очување суперлигашког статуса — истакаоје Шимура.


Управо је Шимура, после асистенције капитена Николе Срећковића, унео неизвесносг поготком, али је то било недовољно.

– Пребрзо смо примили гол, али и у наредном нападу изједначили. Драго ми је што сам се уписао у стрелце, само бих волео да је погодак био вредан барем бода. Иначе, кад сам затресао мрежу Црвене звезде, тај тренутак нам је дао додатни мотив и пробудио наду у повољан резултат. И, после пенала је постојала нада, али гол Кангве је одредио ток утакмице и коме ће припасти бодови. Борили смо се до последњег тренутка, противник је заиста био бољи и заслужено је славио.

Спартак до краја лигашког дела чека утакмица у Лазаревцу с Колубаром. Спартаков универзалац верује да Голубови тамо могу до победе, јер ће екипа бити комплетнија. У тим се враћају Бијеловић и Танасин, после паузе због картона.

М. Новковић

МАТИРАО ШАМПИОНА: Нобору Шимура скочио је испред Родића и затресао мрежу Звезде ФОТО: Н. Стантић 

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 08. 04. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!