КАО НЕКАД ЗИДАН, РАУЛ, АЛОНСО, ВАН НИСТЕЛРОЈ, ИНЗАГИ… ГОЈКО КАЧАР СЕ ВРАТИО У ВОЈВОДИНУ

Ево лепих вести за све у Новом Саду, посебно за Вошину децу

Има их и било их је на различитим функцијама. Неки од наших прослављених фудбалера упловили су у тренерске, неки у функционерске воде, многи су менаџери, неки и директори… Међутим, Гојко Качар је изабарао можда и најприроднији пут, онакав какав најчешће виђамо у земљама попут Шпаније или Холандије. Али оно што је најбитније – Качар се вратио у Војводину.

Бивши репрезентативац, некада фудбалер Херте, Хамбургера, Серезо Осаке, Аугзбурга и Анортозиса у већ позним играчким годинама, прихватио је да живот после играчке каријере започне као тренер у омладинској школи новосадске Старе даме.

Као што су Зинедин Зидан и Раул радили у Реалу, Ћаби Алонсо у Реал Сосиједаду, Руд Ван Нистелрој у ПСВ Ајндховену, да не помињемо сад ко је све прошао кроз Ајаксову академију… Тако се на “живот цивила“ привикавао и Филипо Инзаги у Милану и још небројено великих имена. Изузев код нас у Србији у којој су бар она највећа имена углавном прескакала тај корак.

Сад, где ће овакав почетак одвести Качара нико не може да зна, али сигурно је да ће Вошини клинци имати од кога да уче. И то је заиста лепа вест са Карађорђа.

Извор: http://www.mozzartsport.com

 

ОБЈАВЉЕНО: 03. 11. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!