КАПИТЕН СЕ ОПРОСТИО

Нови штопер стигао из Звезде, Шош продужо уговор, помињу се Ђуро Ђулијо Ђекић из Горице и Никола Ђуричић из Вождовца

(Од допсиника Моцарт Спорта из Бачке Тополе)

Одбрана Тополчана би следеће сезоне могла да поприми нови изглед. Прво је Немања Стојић продат Црвеној звезди за 1.000.000 евра, да би се од клуба опростио и капитен екипе, Горан Антонић. Искусни централни бек је у редове тима из Бачке Тополе стигао лета 2019. и клупски је рекордер по броју наступа када се гледају само мечеви Моцарт Бет Суперлиге Србије. Њему ће крајем јуна истећи уговор, па ће бити слободан у потражњи нове средине. Као логична дестинација се намеће суботички Спартак, где се дојучерашњи капитен ТСЦ-а и афирмисао као фудбалер.

У два наврата је Горан Антонић са тимом из Бачке Тополе играо Европу. Памтиће сигурно 2020. годину и трилер меч са ФЦСБ у Сенти, али и дуеле са Вест Хемом, Фрајбургом и Олимпијакосом.

„Било ми је задвољство што сам део ТСЦ-а свих ових година, што сам упознао и делио свлачионицу са сјајним момцима. Поносан са на све успехе које смо заједно постигли. Желим вам успех и у будућности. Хвала за све!“, објавио је Антонић на инстаграм профилу.

Као део трансфера Немања Стојића у Црвену звезду, у Бачку Тополу је стигао млади централни бек Петар Милутиновић. Претходне сезоне је играо за омладинце Графичара, а осим црвено-белих био је и члан млађих категорија Партизана. Милутиновић ће кроз омладински погон тражити прилику да се наметне првом тиму. Одласке репрезентативца Стојића и капитена Антонића већ су надоместили Тополчани довођењем Макија Бањка и Луке Цапана. Ту је и Матеја Ђорђевић, док би нове уговоре требало да потпишу Јосип Ћалушић и Вукашин Крстић.

Дефицитарна позиција би могла да буде и по десној страни, јер се од тима раније опростио и Милош Цветковић. Јован Влалукин је тренутно једини играч који покрива дефанзиву на тој страни терена, па ће се ТСЦ бацити у потрагу за фудбалером који ће бити наследник некадашњег играча Црвене звезде. Помиње се долазак још једног младог фудбалера, у питању је Ђуро Ђулијо Ђекић из Горице, који ускоро пуни 19 година. По левој страни ће и даље јуришати Немања Петровић, заменику капитена тима је остало још годину дана уговора. Конкуренцију би могао да му направи Никола Ђуричић из Вождовца, уколико се обистине гласине и реализује његов долазак у ТСЦ, а зна се да је Заплањска улица омиљено место тиму из Бачке Тополе за куповину играча.

Бенце Шош, који је умео да игра такође по левој страни, али са много офанзивнијим задацима, продужио је уговор до лета 2027. Иако је шансу добијао са клупе, успео је да скупи 30 наступа претходне сезоне, па су у табору тима проценили да је мађарски интернационалац значајан фактор и да вреди задржати га. Пре Шоша, уговором на годину дана је награђен и Немања Јоргић, искусни голман је фудбалер са најдужим стажем у екипи јер је још 2015. дошао из беочинског Цемента.

Са друге стране, тим су напустили и Урош Миловановић и Марко Ракоњац, којима су истекле позајмице. У случају некадашњег нападача сурдуличког Радника неће, како ствари стоје, бити активиран опција откупа уговора, јер би у том случају Тополчани морали да исплате Спортингу из Хихона 850.000 евра.

Извор: http://www.mozzartsport.com

ОБЈАВЉЕНО: 04. 06. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!