КАПИТЕН ВОШЕ УРОШ ВИТАС: ТИМ РАСТЕ И У ПОРАЗИМА

НОВИ САД: У победи се не понеси, у поразу се не понизи… Био би то заједнички именилац размишљања и става Војводининих искусних играча на пресеку пласмана у европске квалификације и прекида успешног резултатског низа без пораза на Бановом брду.

– Жалимо што је прекинута респектабилна серија од 21 утакмице без пораза. Знали смо да ће то једном да се деси, али нисмо рачунали с тим да ће се то десити баш сада – расположење колектива пренео нам је капитен Војводине Урош Витас. – Моје је мишљење да нисмо заслужили да изгубимо… Можда нисмо ни победу заслужили, али сигурно нисмо били лошији супарник. Утакмицу смо започели сјајно. Све што је требало да урадимо јесте да у том ритму и наставимо. Пад концентрације после 15. минута резултирао је вођством противника. Покушали смо да се из негативног резултата вратимо, у знатној мери смо у намери и успели пред крај првог полувремена, није лош био ни наставак утакмице, али је изостала награда у завршници, мада смо имали неколико врло повољних прилика и све те шансе уследиле су после наше пас игре и прецизних акција.

Прихватљивији низ резултата у односу на јесењи део, Војводина је најавила нерешеним резултатом (1:1) на гостовању код Црвене звезде, почетком фебруара. Питање је колико је, после пораза на Бановом брду, могуће да на Митићу у суботу понови сличан учинак.

– Нема разлога да тај пораз остави било какав траг у тиму, осим што ћемо анализом да означимо моменте који не би смели да нам се понављају – каже Витас. – Нарочито не против Звезде, а још мање у полуфиналу Купа са Чукаричким, где ћемо у најважнијој утакмици сезоне ући са мотивом више, жељни реванша за пораз на Бановом брду. Ми као тим морамо да растемо после резултатских неуспеха, ма колико нам они тешко падали. Дакле, не видим ни један разлог да нас претходно искуство деморалише или да остави било какву негативну последицу. Причали смо о нашем примарном циљу, пласман у европске квалификације. То смо постигли и сада је сваки нови успех бонус нашој намери да се навијачима представимо у што бољем светлу, без обзира на врло тежак низ утакмица које следе.

Прва у том низу је утакмица са Црвеном звездом у Београду. Потом следе два меча на Карађорђу: најпре у среду стиже Чукарички за пролаз у финале Купа, а потом и Партизан у претпоследњем суперлигашком колу. Првенствену сезону завршиће на гостовању у Бачкој Тополи, баш као и у претходној сезони. Преостаје потом још и финале националног Купа…

Л. Бакмаз

Извор: http://www.dnevnik.rs

ОБЈАВЉЕНО: 11. 05. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!