KАТАСТРОФА ГРАДИШТАНАЦА У СУБОТИЦИ (ВИДЕО)

Резултат све казује. То је одувек било мерило у спорту. Kад неко изгуби резултатом 7:0 (1:0), јасно је какав је учинак имао на терену. То се, управо, догодило Војводини из Бачког Градишта на гостовању у Суботици и судару са Бачком 1901. Иако прво полувремене није наговешатавало и приближно такав исход, јер су Суботичани на одмор отишли с минималном предношћу, а гол су постигли два минута раније из пенала. Да несрећа буде већа по Војводину, како су завршили прво, такосу почели друго полувреме. У другом минуту наставка, било је 2:0. Опет је стрелац био Дарио Војнић, који је голетерски терор наставио и у 67. минуту је постигао свој четврти гол, а дваминута пре краја из другог пенала и пети за коначних 7:0.

– Имали смо доста кадровских проблема, па је играо знатно млађи тим, који није имао очекивани приступ утакмици и кад изостане залагање, онда је и „седмица“ могућа, кратак и јасан јесекретар Војводине Радомир Раковић.

Тренер Горан Лаличић није могао да рачуна на тренутно првог голмана Kозарског због приватних обавеза, Илић је изостао због нагомилавања картона, Kалаковић, Михајловић и Рајачић су били заузети на радном месту… Прилику је добило неколико младића пониклих у клубу и, очито, нису положили испит. Једно је када један или двојица бонус играча игра, а друго када су петорица или шесторица заједно на терену. Постоји изрека: Боље је изгубити једну утакмицу са 7:0, него седам са 1:0. Међутим, проблем Градиштанаца је што су они у девет кола узгубили седам утакмица.У јубиларном 10. колу, опет, гостују високопласираној Слоги у Чонопљи. Истина, биће комплетнији, али је и ривал квалитетнији. Не би било добро да повежу четири пораза, али ако је тако суђено…

У Суботици је играо следећи састав Војводине: Бошњак, Миладинов, Драшко, Свилар, Томић, Допуђ (од 46. Рондовић), Савков, Пеленгић, Божић (од 69. Вучур), Проданов, Тубић (од 58. Новаковић).

 

 

Фото: Стартни састав Војводине у Суботици

Аутор: В. Јанков

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 10. 10. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!