КЕРЖАКОВ СКЛОПИО КОЦКИЦЕ: КОНТРАНАПАДИ ЋЕ БИТИ ГЛАВНА ОПАСНОСТ ЗА ПАРТИЗАН

Показала је екипа са севера Србије да може да узме ,,скалп“ фаворитима у више наврата ове сезоне

(Од дописника Моцарт Спорта из Суботице)

Након значајне и помало неочекиване победе у Бачкој Тополи над екипом ТСЦ-а (2:0), пред Спартаком је велики изазов, јер им у госте (петак, 20.00 АП1) долазе им београдски црно-бели, тренутну лидери првенства. Изабраници Игора Дуљаја мотивисани су да наставе серију добрих резултата, посебно имајући у виду да би их евентуални кикс на овој утакмици могао значајно да им истопи предност у односу на вечитог ривала.Суботица за вечите ривале представља увек неугодно гостовање и потенцијални камен спотицања. Као прво због специфичности терена на који је мали број екипа навикнук, а као друго због локалпатриотизма који је изражен у овим утакмица и жеље фудбалера за доказивањем, без обзира на позицију Спартака на табели.

Многи би рекли да последња констатација нема смисла јер ће много гледалаца током данашњег дуела бити на страни гостију из Београда, међутим, искрени и прави љубитељи љубитељи фудбала у Суботици биће уз своје љубимце упркос чињеници да је противник један од два највећа клуба у нашој земљи.

Показала је екипа са севера Србије да може да узме ,,скалп“ фаворитима у више наврата ове сезоне. Делује као да је Александар Кержаков полако почео да склапа коцкице, очврстио је задњи ред који је био и главни проблем у тиму у досадашњим колима, променио тактику и решио да у шансе улази већином преко контранапада што је до сада резултовало победама против Вождоваца и Војводине као и горепоменуог ТСЦ-а што им свакако даје ветар у леђа пред данашњи сусрет.

Пред данашњу утакмицу шеф струке плавих голубова био је изразито обазрив, али и кратак:

„Нема потребе да представљамо сутрашњег противника. Сви савршено знају каквог је он квалитета и какви су његови играчи. Имали смо довољно времена да их изучимо, али свакако нас очекује једна тешка и сложена утакмица.Надамо се да ћемо показати добру игру, као и да ће нас дочекати добра атмосфера на стадиону“.

Ова два ривала предходне сезоне састајала су се у првенству два пута. На Градском стадиону славио је Партизан (1:2), док је у Хумској Лука Бијеловић донео Спартаку сва три бода са овог тешког гостовања у моменту када је Партизан био учесник групне фазе Лиге лонференција.

Да ли ће пошалица из тог периода: „Није Келн, није Ница – то је Спартак Суботица“ , остати на снази или ће изабраници Игора Дуљаја преко плаво-белих само наставити низ победа, остаје нам да видимо, али нас очекује прави дерби кола.

Пише: Оливер Нагел

Извор:  www.mozzartsport.com

ОБЈАВЉЕНО: 20. 10. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!