КИКИНЂАНИ ДОМАЋИНИ ДОДЕЛЕ ПЕХАРА ШАМПИОНУ (ДИРЕКТАН ПРЕНОС)

Улога домаћина церемоније доделе пехара победнику Српске лиге Војводина припала је Кикинђанима који ће на свом стадиону угостити шампионе из Инђије.

Пре почетка утакмице победнички пехар председнику Железничара Огњену Бандулаји уручиће генерални секретар Миодраг Цвијић, а фудбалери из Инђије проћи ће кроз шпалир уприличен у њихову част.

Након историјског успеха и најбољег резултата у историји клуба дугој 91 годину фудбалери Железничара током недеље великог славља заслужили су пријем код председника општине Инђија Владимира Гака.

Тријумф  у дербију сезоне прошле недеље против Словена у Панчеву било је круна такмичења у којем су као дебитанти заслужено освојили наслов првака. Имали су добро избалансиран тим и константно су играли током целог првенства. 

Чланови целог тима задовољни су постигнутим резултатом, истакли су све напоре који су као екипа уложили у остварење циља, а фудбалер светског ранга Миралем Сулејмани, који је недавно постао део инђијских шампиона, каже да ће врло радо остати у Жељи.

„Направили смо одличан тим и имамо врло добре услове за рад, тако да остајем у екипи Железничара“, рекао је Сулејмани.

Председник општине Инђија Владимир Гак је честитао целом тиму и управи клуба на великом фудбалском успеху, на понос како „Железничара“, тако и целе инђијске општине. Он је подсетио да је клуб пре осам година био у веома незавидној ситуацији, а да је данас пласиран у Прву лигу Србије.

„Локална самоуправа ће наставити да подржава „Жељу“ на све начине, створићемо још боље услове за рад и бићемо ту као подршка за нове победе“, навео је Гак.

Домаћа ОФК Кикинда пред последње коло налази се на деоби четврте позиције. Овог пролећа заређали су са ремијима, али су у последња три кола успели да се подигну и врате у врх. Вероватно су и повреде те које су кумовале нешто слабијим резултатима у другом делу.

Владимир Шпоња, тренер домаћих уочи опроштаја од сезоне констатује да је екипа остварила резултат близу реалног максимума и износи своја очекивања пред сутрашњи меч:

– То је најлепша прилика да Инђијцима честитамо на великом и заслуженом успеху. Били су најконстантнији, пре тога одлично селектирани, а онда и сјајно вођени од тренера Ливаје па пехар ове године завршава у рукама, заиста, најбоље екипе. Покушаћемо да искористимо опуштеност и опијеност шампиона и победом завршимо такмичарску годину.

Није Шпоња у потпуности задовољан издањима својих ученика у другом делу сезоне.

– Када се све сагледа, очита је разлика у нашим јесењим и пролећним играма. Партије у другој етапи морале су бити боље. Мало оправдање имамо у чињеници да је наш тим неискусан и релативно млад те да су нас пехови пратили кроз цели пролећни део првенства. Стога сматрам да је остварени резултат, ипак, вредан пажње и близу нашег максимума – закључује Шпоња.

Своја очекивања пред утакмицу изнео је и капитен домаћих Небојша Ђукић.

Биде свечано на Градском стадиону јер де фудбалерима „Жеиезнитара“ бити уручен шампионски пехар. Првенство ћемо завшити у горњем дому табеле. Сигурно је да је могло и боље и више, али ако реално анализирамо првенство не можемо да будемо незадовољни оним што смо урадили. Пружили смо максимум – признао је Ђукић.

 

Службена лица
Главни судија:
Граховац Алекса (Нови Сад)
1. помоћни судија:
Малешевић Немања (Нови Сад)
2. помоћни судија:
Миоданић Владимир (Ветерник)
Четврти судија:
Зорић Драган (Клек)
Делегат:
Медаковић Горан (Панчево)
Контролор суђења:
Медаковић Горан (Панчево)

 

 

 

ОБЈАВЉЕНО: 31. 05. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!