КИКИНЂАНИ РЕШЕНИ ДА СЕ ЕКСПРЕСНО ВРАТЕ МЕЂУ СРПСКОЛИГАШЕ

После испадања из Српске лиге у ОФК Кикинди добро су анализирали неуспешну сезону, уочили слабости, недостатке и сачинили план и програм оправка, све у циљу да се експресно врате тамо где по квалитету и традицији припадају. Клуб је напустило преко десет играча, остали су они који вреде, појачани са фудбалерима из Кикинде и околине (тројица са стрсне). На старту Војвођанске лиге, Исток, поражени су од комшија из Руског Села и следећих 14 мечева одиграли без пораза, забележили 11 победа и три ремија. Од два дербија, у најбољој игри надиграли су Јединство из Банатског Карађорђева (4: 1), против Слободе из Нових Козараца, у игри испод нивоа, одиграли нерешено (1: 1).

Спортски директор Марко Вукобрат је у клубу више од шест година, свакодневно је на стадиону и најобавештенији кад је екипа у питању.

– Сваки бод је освојен поштено на терену, без помоћи са стране, чак смо у појединим утакмицама оштећени, али нисмо се бунили. С обзиром да највише екипа има из наше општине и приче да ће нам неко дати бодове, не стоје и прву утакмицу са локалним лигашем Црвеном звездом смо изгубили (једина у првенству). Екипа је микс младости и искуства, посебно сам поносан на играче из омладинског погона, који су искористили прилику да се наметну, добили поверење и залог су за будућност. Захваљујући уиграности, доброј хемији и физичкој спреми, били смо доминантни и у једном моменту везали 6-7 победа – каже Вукобрат и наглашава да се првенство не добија у дербијима, већ на такозваним “малим” утакмицама. Наводи да је Војвођанска лига тест за виши ранг, свесни су да фали пуно тога, нису били толико доминантни и неопходна су појачања, бар са 3-4 играча, који би поседовали квалитет за Српску лигу.

Од појединаца вреди издвојити од искусног капитена и првог стрелца лиге Ђукића, везног Спасића, једног од најстандарднијих Божића и пар млађих бонуса Јарића (2003), Радовановића и Кецмана (2005). Успешним бродом “кормиларио” је први тренер Јевта Јарчевић, коме су помагали кондициони стручњак Бранислав Стојановић, за голмане био је задужен Драган Ћирић.

Вукобрат се похвалио радом омладинске школе која броји преко 140 деце распоређених у шест селекција са којима ради пет тренера.

ОФК Кикинда – фото: Марко Вукобрат

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 29. 11. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!