КИТАНОВИЋ ПОМАЖЕ ШПОЊИ

ОФК КИКИНДА, ТВРДИ СПОРТСКИ ДИРЕКТОР МАРКО ВУКОБРАТ, ОД КАНДИДАТА ЗА ИСПАДАЊЕ ДО ТРЕЋЕГ МЕСТА

Подвучена је јесења црта у севернобанатском српсколигашу који у повратничкој сезони у групи „Војводина” зимује на трећем месту, па и атмосфера одише задовољством, истиче Марко Вукобрат, спортски директор ОФК Кикинде.

–  Невероватна енергија и квалитетан рад тренера Владимира Шпоње, уз професионалан однос играча и тимски дух, донео нам је 27 бодова и високу трећу позицију, па смо од наводног главног кандидата за испадање постали хит првенства. Но, морам нагласити и да ничег овог не би било да нисмо имали безусловну подршку народног посланика Миленка Јованова – каже Вукобрат.

На Градском стадиону бележе прве одласке играча, има и нових-старих лица, ојачан је и стручни штаб.

– Од стартера напустио нас је једино Никола Дукић, потом и резервисти: Јарић, Чеман, Попесков и други голман Савков. Вратио нам се Војислав Станаћев из новокозарачке Слободе и голман Михајло Француски из великоселске Козаре. Из Банатског Великог Села повратник у клуб је и тренер Владимир Китановић, биће помоћник шефу струке Шпоњи, имаће и задужења као координатор млађих категорија.

Планирају Кикинђани још неколико појачања, пре свега „бонуса“.

– Покушали смо јесенас да дамо шансу већем броју играча из нашег омладинског погона, али смо у управо у том сегменту често имали проблема. Једно су наше жеље, квалитет „бонуса” је, ипак, нешто друго и то се најбоље видело у захтевним трећелигашким утакмицама. Зато се морамо појачати неколицином младих, најбитније је што ћемо сачувати костур тима који је одлично изнео терет јесени – јасан је Вукобрат.

Повратку у кикиндски Велики парк радује се и тренер Владимир Китановић. У више наврата самостално је водио први тим ОФК Кикинде у војвођанском рангу, радио је и са млађим категоријама, ипак, изненађени су многи – у Козари је јесенас имао врло добре резултате.

– Кад је реч о Козари, јесенас смо демонстрирали све оно добро што смо увежбавали још од летњих припрема. Били смо најефикаснији, пружио сам прилику великом броју младих играча из села, па је екипа заслужено окончала полусезону на трећем месту. Повратак у ОФК Кикинду видим као степеницу више у тренерској каријери – закључује Китановић.

Д. П. П.

Извор: http://www.zurnal.rs

 

 

ОБЈАВЉЕНО: 25. 12. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!