КЉАЈИЋ: НЕ ПОЧИЊУ СВИ ОД НУЛЕ

ФУДБАЛЕРИ ОМЛАДИНЦА (НБ) ПОСЛЕ ПРОЗИВКЕ ОБАВИЛИ ТЕСТИРАЊА

Зимској тишини дошао је крај у Новим Бановцима, руководство Омладинца са Велибором Катићем и Предрагом Пејчиновићем окупило је са стручним штабом фудбалере „зелених“. На старту их је било 25, рачунајући голмане. 

Првог радног дана у овој години играчки кадар имао је уобичајена тестирања, а ускоро ће и излазак на зелени правоугаоник. Јануарска и фебруарска база Бановчана биће СЦ ФС Србије у Старој Пазови.

– Паузу нисмо имали, увелико се у децембру и од почетка 2024. радило док су фудбалери били на одмору. Зоговић и Пејчиновић, наш тренер, односно спортски директор Омладинца, играли су овде 2015, године, кад смо имали највеће успехе и одлично знају шта се очекује од свих у клубу. Спремни смо и орни, расположени, атмосфера је добра и томе увек тежимо. На играчима је само да слушају и раде – поручио је Велибор Катић, члан руководства Омладинца уочи одласка на тестирања.

Припремни период Бановчани ће обавити у Кући фудбала, свакодневно ће да вежбају у комшилуку, а прва утакмица предвиђена је против Будућносги из Салаша Ноћајског, 27. јануара, затим предстоје ривали на траци: Црвена звезда из Малог Мокрог луга (4. фебруара), Звездара (10), РФК Нови Сад 1921 (17), што ће за „канаринце” бити генерална проба уочи наставка такмичења у Првој лиги, Раднички из Шида (21) и Ушће Нови Београд (24), а то је уједно и последњи зимски пријатељски меч за Омладинчеву екипу. 

У прелазном року ангажоване су новајлије: Великпћ (ГФК Слобода, Ужице), Чутовић (Војводина, омладинци), Аћимовић (Борац, Шајкаш) и повратници Пријовић (Телеоптик) и Малиш (Будућност, Добановци).

– Омладинце Марковића, Томашевића и Нинковића прикључили смо првом тиму, уз талентоване Вујка, Малиша и Пријовића биће на располагању стручном штабу. Све су то деца нашег клуба, генерација 2005, а Вујко је годину млађи. Имамо највеће амбиције у пролећној трци за бодове, а разлика у односу на наше најближе ривале на табели је достижна. Очекујем да ће екипа да буде добро припремљена до премијере, З. марта, у 11 часова, кад ћемо да будемо домаћини Кикинђанима – рекао је Предраг Пејчиновић, спортски директор.

Опрему у Омладинцу раздужили су Рамовић, Ћебић, нови адут Б тима бањалулког Борца, Радић, Савић, који је на проби у Италији, Филип Чермељ, повратник у Телеоптик и Горановић, сада у Аустрији. Тодоровић је изостао са уводних обавеза због болести.

– Од престојећих шест недеља рада много тога ће да нам зависи. Прва седмица биће лаганог темпа, а како се будемо наместили, тако ће нам бити следећих пет месеци, до краја такмичења. Делове игре мораћемо да поправимо, период до краја маја и почетка јуна одлучиће даље каријере фудбалерима, појединци ће отићи у веће клубове, ако буду паметни. Не почињу сви од нуле, јежим се кад то чујем и то је истина. Не могу исти третман да имају искусни, односно новајлије или бонус играчи. Услови су сјајни, Катић, Пејчиновић и Митровић предузели су све како бисмо имали квалитетан рад. Тркаћемо се, па докле стигнемо. Драго ми је да имамо већи избор бонус играча – истакао је, готово у даху, Душан Кљајић, искусни стручак, обраћајући се фудбалерима на прозивци.

Најодговорнији за Рад и учинак првотимаца Омладинца на крају је изнео занимљив статистички по датак.

 – Постигли смо 60 одсто голова после четвртог паса, а 20 одсто мање из брзих напада. Волео бих да ове бројке у пролећној етапи за бодове буду, рецимо, 70 према 30 – рекао је Душан Кљајић.

Д. Јовановић

Извор: http://www.zurnal.rs

 

 

 

 

ОБЈАВЉЕНО: 19. 01. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!