КЉАЈИЋ: НЕМА НЕМИРА

ОМЛАДИНАЦ (НОВИ БАНОВЦИ) НАИШАО НА ЗАМКУ У ГОСТИМА НАФТАГАСУ

Новобановчане није пољуљао, према речима Душана Кљајића, шефа стручног штаба Омладинца, пораз у Елемиру. Искусни стручњак не размишља о томе да негативан резултат са Нафтагасом (0:3) може да унесе немир међу „зелене”.

– Победили смо сами себе. Ривал је после три грешке наших фудбалера постигао три гола, несмотрено смо направили пенал, са петорицом бонуса почели смо утакмицу, али то није никакво оправдање. Сви смо некад били млади, а наши играчи, свакако, најзаслужнији су за серијал победа. Није лако да се сазида та победничка кула, урадили смо то у претходном периоду искључиво на квалитет, али криво мки је што смо прошле недеље имали изостанке са тренинга и то се одразило на учинак утакмице у Елемиру – каже Душан Кљајић.

Кикс у Банату други је у салду Омладинца под вођством Душана Кљајића. Први је био у Инђији, са Железничаром (0:1), последњи резултат могао би да послужи, на неки начин, и као отрежњење.

– Наши фудбалери сами су испровоцирали ђаволе. Лагани однос према обавезама одвео нас је у пораз, папрено нас је коштао. Имамо осам победа на девет утакмица, није лако играти за прво место. Видећемо како ће даље да се развија ситуација, морамо сви заједно да се вратимо обавезама. Наши фудбалери не смеју да помисле да су постали велики играчи преко ноћи, ништа не може на брзину, а поготово не на силу. Преостаје нам само да радимо, да тренирамо, као што је био случај у већем делу сезоне.

Пред једним од најпријатнијих изненађења првенства, после лошег старта, налази се, можда, и највећи изазов у јесењој сезони. На недељни матине у Нове Бановце стиже ГФК Словен, лидер из Руме. Биће то прилика да „зелени” позитивним резултатом положе поправни испит.

– Дајемо пун гас, не занима нас шта је остало иза, окрећемо се следећем изазову, а то је озбиљна провера са, можда, и најбољом екипом у лиги. Време је да се уозбиљимо и обришемо из сећања све што је виђено у Елемиру, озбиљност, агресивност, огромна енергија и воља рашириће нам поново крила, да бисмо у одличном расположењу привели крају први део првенства и почели да размишљамо о одмору. До новог успеха водиће нас искључиво претходни начин размишљања, а то је да се само добрим радом стиже до циља. Добро знамо шта и колико можемо, то смо, уосталом, већ показали у претходна два месеца. Рад и озбиљност донеће нам много тога лепог и корисног, гледано првенствено из такмичарског угла – рекао је Душан Кљајић, тренер Омладинца.

Д. Јовановић

НА РЕДУ МЕЧ СА РУМЉАНИМА: Немања Ахчин и Душан Кљајић

24 БОДА освојио је Омладинац, шест мање од лидера ГФК Словена, другопласирани Железничар је на четири корака

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 16. 11. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!