У ДУЕЛУ СТАРИХ РИВАЛА, РАДНИЧКИ (ЗРЕЊАНИН) – ОФК БАЧКА МРЕЖЕ МИРОВАЛЕ

Да фудбал може да буде занимљив и утакмица квалитетна и без голова, потврдио је дуел поред Бегеја. Раднички и ОФК Бачка поразима су почели сезону и кидисали су да исправе грешке из првог кола и дођу до плена. Киша је лила, терен био натопљен, али игра је била на високом нивоу.
Недостајали су голови, све остало је било за високу оцену – каже Предраг Кандић, тренер Зрењанинаца. – Обострана борбеност и жеље за тријумфом нису дали играчима предаха и било је прилика на стране, али наших више. И, поред тога, реми је реалан, гости су, пре последњег звиждука, могли да нас казне.
Квартет бонуса домаћина почео је двобој, најмлађи Урош Маркоски (18), у наставку је ушао у игру, а двојица у саставу била су на граници ове категорије.
– Још се нисмо сложили и треба времена да искристалишемо састав. Сви су у комбинацији, млади су и раније имали прилику али никад као на старту ове сезоне. Данило Јањатовић (18) први пут одиграо је цео меч и сјајно се носио са искуснијим гостима. Циљ нам је опстанак и све што урадимо преко тога, биће огроман успех.
Млади су имали прилике да крунишу игру головима, Небојша Јовановић, потом и А.лександар Маодуш могли су да пошаљу лопту иза леђа искусног голмана Ивана Кнежевића.
– Новајлије су, желели су најбоље, али видело се да недостаје искуства, да су још под притиском и да бреме морају да скину са себе. Добро раде и овде су да искажу потенцијал. Дошли смо до групе играча која треба добро да функционише и имали смо ротације у прва два кола и биће их и у наредним сусретима. Ништа није зацементирано и сви могу на терен и од њих зависи – додао је Кандић и најавио да ће гостовање панчевачком Динаму 1945 бити нови велики испит и да је сваки меч за Раднички дерби.
Било је много запажених, а одскакао је искусни Љубомир Стевановић. Градитељ игре, у смирај каријере, доживљава другу фудбалску младост.
– Терен је био тежак и лопта се тешко контролисала. Могли смо до три бода, били ближи, али и да изгубимо и снажни гости имали су прилике. Добро је изгледало, у првом колу и поразу од Пазовчана, као да нисмо били на терену. Штета због пропуштених прилика, али се ово мора да се врати на неком од наредних мечева.
Рекао је да никад у екипи није имао толико младих саиграча.
– Треба им у игри више стрпљења, превише журе и губе на концентрацији. Били су неспретни пред голом, да ли превелика жеља или страх, није битно. Све ће доћи са искуством, имају подршку и верујем у њих, добри су момци. Био сам у њиховој кожи и знам да, у првим сениорским мечевима, са 18 година није лако. На реду је Динамо 1945, ово да заборавимо и да се фокусирамо на Панчевце – истиче одлични Стевановић.

Б. Цвијетић

Фото: http://www.ilovezrenjanin.com

Извор: http://www.zurnal.rs