КНЕЖЕВИЋУ ПО МЕРИ

ВОЈВОДИНА 1928 ИЗ ПЕРЛЕЗА ЗИМУЈЕ НА ПЕТОМ МЕСТУ ВОЈВОЂАНСКОГ “ИСТОКА“

Фудбалери Војводине 1928 одмарају на петом месту војвођанског „Истока”. Екипа тренера Мирка Стокића, из седам победа и пет ремија, освојила је 26 бодова.
– Пласманом смо задовољни, добро је било – каже Мирко Кнежевић, дутогодишњи председник. – По игри смо, можда, могли да имамо и више бодова, али на неким мечевима коцкице се нису сложиле. Мирко Стокић и помоћник Дејан Ђорђевић заслужили су похвале, добро су одрадили посао и стручни штаб улива поверење и има подршку.
Искусни фудбалски радник није оптерећен прелазним роком и верује у квалитет и могућности погона из јесење сезоне.                                                                                                                                                                                         – Не размишљамо о приновама и задовољни смо чиме располажемо. Важно је да екипу задржимо на окупу, нико није изразио жељу за одласком и то говори да су задовољни. Што се пласмана тиче, нисмо под притиском, али покушаћемо да се изборимо међу три прва тима.
Тренер Стокић негује офанзивну игру и Перлежани су погодили мрежу 32 пута.                                                          – Добро смо радили, имали одличне услове и одзив на тренинзима. Играчи су створили атмосферу поверења и красила их је посвећеност и тимски дух. Могли да освојимо више бодова и поједини ривали избегли су пораз.
Перлежани су поражени у Омољици, одиграли 1:1 код куће, са Бегејом, а идентично је било и са Полетом у Идвору.
– На ова три меча освојили смо само два бода, а могло је, можда, и седам. Није нас хтело, много смо промашили на овим утакмицама.
Попут председника Кнежевића, не види потребу за ангажовањем новајлија.
– Имамо квалитет, екипа је уиграна и не треба да гомиламо кадар – јасан је Стокић. – Освежење ће доћи из омладинског погона. Неки су јесенас добили мању прилику, сад ће више бити на терену. Пешић, Спасић, Дошен и Кнежевић, имаће шансу да се истакну. Чине перспективу и воле да раде, а то је предуслов за напредак

Б. Цв.

ШУШЊАР И МАЛБАШКИ У ПРВОМ ПЛАНУ

Милан Шушњар и Марко Малбашки имали су велики учинак. Постигли су 12, односно шест голова и одиграли су по 15 мечева.
Никола Милановић, такође, био је стрелац шест пута, по два гола постигли су везисти, Владимир Јевтић и Владимир Мишић, док су Александар Шушњар и Филип Миклић постигли по гол.
Поред старијег Шушњара и Малбашког, све мечеве уписали сутолман Стефан Бачко и Огњен Кнежевић, један мање има штопер Петар Богдановић…

Извор: http://www.nsfudbal.com

ОБЈАВЉЕНО: 12. 12. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!