КО ЋЕ НАСЛЕДИТИ ОФК ЖАРКОВО У ПРВОЈ ЛИГИ СРБИЈЕ?

Одустајањем ОФК Жаркова од играња у Првој лиги јавио се велики број заинтересованих клубова спремних да попуне упражњено место. Помиње се Тимок 1919, Будућност (Добановци), Јединство из Уба, ОФК Бачка, Земун, Борац 1926…

Као први кандидат фигурирају Зајечарци који су протеклу сезону завршили на 14. месту и од јесени требало би да играју у Српској лиги, Исток. Међу потенцијалним кандидатима Тимок 1919 се котира високо и најозбиљни је кандидат да попуни упражњено место. Трагом информације позвали смо председника Бранимира Ђорђевића који као главне адуте у први план ставља нови стадион који би требао да буде завршен до краја године. Поред тога, наглашава, да клуб има стабилне финансије, без дуговања, дугу и плодну традицију. Надају се да ће Извршни одбор на састанку 22. јуна донети одлуку у њихову корист, поготову ако се зна да источна Србија има само једног прволигаша.

У последње време жељу је изразила ОФК Бачка да остане прволигаш. Председник Лазар Вјештица је потврдио заинтересованост клуба за попуну упражњеног места. Наводи да су у протеклој деценији, шест година били суперлигаши и четири прволигаши. Поседујемо, каже он, одличне услове за једног прволигаша, финансијску стабилност, без дуговања. У покушају да зауставе стрмоглави пад из елите у трећи ранг, надају се да административним путем могу задржати прволигашки статус.

Добановчани се надају да могу опстати у друштву прволигаша, поготову акосе зна да су завршили као 13. први испод црте, мада резултаи неће бити приоритет у одлучивању.

Међу заинтересованим клубовима налазе се три српсколигаша.

Јединство уз подршку бившег репрезентативца Немање Матића подигли су ниво функционисања на знатно виши ниво, изградили имиџ клуба од угледа. Сезону су завршили на трећем месту, иза првака ГФК Слободе и Слоге из Пожеге. Секретар Убљана, Бранко Матић, каже да су послали допис, мада нису сигурни колико је то реално. – Поседујемо, напомиње, добру инфраструктуру, клуб су од углед и традицију, и уколико буде шансе, биће више него спремни да ускоче. Први опративац Јединства верује да сви клубови имају шансе, мада се за нијансу издваја Тимок 1919, који је у најбољој позицији, због изградње стадиона. Најзвучније име међу заинтересованим клубовима је Борац 1926, који је, такође, изразио жељу да се врати у друштво прволигаша.

Интересовање је исказао Земун, који је првенство у Српској лиги, Београд, завршио на другом месту. Прича се да је клуб из Горње вароши раније одбио понуду о куповини места и чекају коначну реч Извршног одбора ФСС, који је крајем маја усвојио одлуку по којој ће упражњено место у нижим лигама попуњавати клуб финансијски најиздашнији. После расписаног тендера, заинтересовани клубови ће имати пет дана да пошаљу понуде. Спортски резултати неће имати никакав значај у коначној одлуци меродавног органа. Тендерски услови не важе за Супер и Прву лигу.

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 16. 06. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!