КОГА ДА СЕ БОЈИМО ПОСЛЕ 4:0 У ХУМСКОЈ?

Немања Петровић, значајног доприноса метеорском узлету ТСЦ-а и један од „најдуговечнијих” фудбалера бачкотополског чуда

Немања Петровић – после Горана Антонића „најдуговечнији” фудбалер ТСЦ-а, у војвођанској питомини од лета 2020, значајног доприноса метеорском узлету и гравирању Бачке Тополе на европску мапу!

Иако…

– Није ми био план да се задржим, покојни Сабо довео ме је као алтернативу Срђану Грабежу. Ја, из Рада, у не баш сјајној ситуацији, међутим, научих у Партизану да волим конкуренцију: мораш да гризеш, покажеш да си прави! Потписао сам на годину, али… – језди кочијом сећања рођени Ваљевац, првих корака уз Градац и Колубару, снова да засија и преко Малог Повлена, заличи на јунаке са Сувобора.

Сплет околности?

– Дошао је Крстајић, познавао сам га из Хумске – продужио сам уговор и остао и наредну годину. Кренули смо добро, кад… Младен је отишао. Код Мирка Јовановића пао сам у други план, играо, па нисам. Са Жарком Лазетићем, знанцем из Партизана док је био помоћник Ивану Томићу, све је „легло”!

С ТСЦ-ом као клубом растао је и – леви бек, један од ретких с међународним искуством – са Парним ваљком у предворју Лиге шампиона и пелачбарског стажа у Португалији?

– Подизали смо стандарде, прошле сезоне нарочито. Није нам био примарни циљ да завршимо други, хтели смо међу пет, али… Апетити расту, ментални склоп постаје другачији. У Бачкој Тополи – само победнички. То смо показали и јесенас: дођемо, еј, на стадион Партизана и славимо 4:0. Кога да се бојимо после тога?

ФОТО: М. Ивановић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 15. 02. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!