КОМПЛИМЕНТИ ГОДЕ, АЛИ НЕМА УСПАВАНКЕ

БОШКО МИХАЈЛОВИЋ, ТРЕНЕР КАРАЂОРЂЕВЧАНА:

Чланови војвођанског „Истока“ похвале током припремног периода шаљу на адресу силно појачаног Јединства из Банатског Карађорђева. Док су многи Кикинђане видели као фаворите за повратак у српсколигашки караван, појединци су изабранике тренера Бошка Михајловића (са слике) истакли у први план. Пет сезона Михајловић је на клупи и последње три завршавао је на другом месту.
Први тест, са ЖФК Банат Багљашом, није био успешан, подручни лигаш је, головима у другом полувремену, победио 2:0.
– Не гледам на резултат у првим проверама, важно је да добро радимо, да су играчи вредни на тренинзима и све ће да дође на своје. Шансу су добила два тима, осећа се умор код већине првотимаца, а и на тестовима против нас противници иду максимално. Циљ је да спремни дочекамо почетак трке и имамо времена да се новајлије уиграју – каже Михајловић.
Огњен Дучић, Александар Грбан, Стефан Попов и Јован Мијатовић, уз младог Николу Радаковића појачања су за терен и одавно Карађорђевчани нису имали квалитетнији погон.
– Новајлије су велика појачања, подигли смо квалитет у свим линијама и треба да будемо јачи у односу на прошлу трку. Нико се, међутим, неће унапред предати и борба за трон увек носи неизвесност. Годе кад противници хвале, али нас неће успавати. У претходне три године, на неколико мечева смо пали и изгубили трку и то више не сме да се догоди.
Направио је искусни стручњак малу паузу, па почео и о проблемима.
– Имамо јаку конкуренцију, али није све идеално и нама неке ствари мањкају – истиче Михајловић. – Имамо проблем са десном страном у дефанзиви. Милош Вујовић се вратио у Раднички, Ђорђе Бајић је на проби у шајкашком Борцу, а Никола Бајат је повређен. На позицији десног бека играо је и Душан Ковачевић, али прешао је у Напредак из Честерега. Надам се да ћемо, до почетка првенства, решити што нас мучи.
Јединство сутра гостује Црвеној звезди у Руском Селу и до почетка првенства Жарко Матић и другови имаће још три теста.

Б. Цв.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 22. 07. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!