После лањског „првенца“ Меморијала „Горан Стојсављевић Гога“, организатор KМФ „Бечеј 2003.“ је одлучио да турнир постане традиционалан, квалитетан и по могућности међународни. Из тог разлога су позиви за учешће упућени браниоцу трофеја Врању, лањском финалисти Salines Tuzla City и Војној футсал репрезентацији Србије. Иако су првобитно стигли потврдни одговори, Врање и Војна футсал селекција Србије су отказали учешће.

– У таквој ситуацији нисмо имали много времена и позвали смо комшије из Врбаса и Новог Бечеја, тако да ће учесници меморијала бити трећелигаши Летећи Холанђанин и Тиса. Свечано отварање обавиће се у суботу у 18 сати, после тога на терен ће прво изаћи Salines Tuzla City и Летећи Холанђанин из Врбаса, а од 20 сати играће се комшијски дерби између Бечеја 2003 и Тисе из Новог Бечеја. Поражени ће сутрадан од 18 сати играти за треће, а победници од 20 сати за меморијални трофеј, рекао нам је у име организатора турнира Горан Страјнић.

Нема сумње, овогодишњи турнир је, отказом поменутих екипа, изгубио на квалитету, али то не значи да утакмице неће нити занимљиве. Напротив. Трећелигаши ће сигурно бити инспирисани и уложити додатни напор да пруже отпор реномиранијим ривалима и то ће дати додатну драж окршајима првог дана турнира. О гостима из Тузле не треба трошити речи, јер су они ексшампиони и актуелни вицешампиони Босне и Херцеговине, а Бечејци су победом у Новој Пазови на старту новог шампионата Србије најавили успешну сезону.

Аутор: В. Јанков

Фото (В. Јанков): Са свечаног отварања лањског Меморијала „Горан Стојсављевић Гога“ у Бечеју

Извор: https://www.srbijasport.net/