КОМШИЈСКИ ДЕРБИ У ТУРИЈИ У ЦЕНТРУ ПАЖЊЕ ВОЈВОЂАНСКОГ „СЕВЕРА“

Свака утакмица за бодове је битна, али су бодови, некако, најслађи у комшијским дербијима. Управо из тог разлога је у центру пажње другог кола војвођанског „севера“ окршај у Турији, где Младост дочекује Војводину из Бачког Градишта.

– Победа (4:1) на старту сезоне против Препорода улила нам је додатно самопоуздање и мирно путујемо у Турију. Они су изгубили на старту и разумљиво је да ће уложити максимум труда да славе пред својим навијачима. Неће нас заварати то што је овог лета доста играча напустило Младост, јер су они клуб који увек попуни празнине и играју значајну улогу у свакој сезони. Међутим, и ми смо се за ову сезону добро скоцкали, редовно тренирамо и атмосфера у клубу је веома позитивна, па очекујем да то преточимо на терен у Турији. Ако буде тако, а нема разлога да не буде, онда ни домаћину неће бити лако. Речју, очекујем изузетно квалитетну утакмицу, која ће задовољити верујем бројне навијаче из обе средине и околине, не напушта оптимизам тренера Војводине Лазара Дабижљевића.

Због искључења минуле недеље против Препорода, капитен Војводине Миодраг Пеленгић кажњен је са четири утакмице неиграња, а до четвртог кола Градиштанци не могу да рачунају ни на Немању Јовића, који је пословно у Француској. Али, укључили  су се у рад Божичић, Киш и Марјанов, који су имали нешто дужи одмор.

У сваком случају, ко одлучи да недељно поподне проведе на трибинама у Турији неће зажалити. Из оба табора стижу оптимистичке прогнозе, а то наговештава добру игру. Још ако буде голова, јер фудбал се игра због њих, онда ће задовољство бити потпуно.

Комшијски дерби у недељу почиње у 17 сати и судиће га Предраг Мрђеновић из Врбаса, док ће помоћне судије бити Немања Малић из Бачке Паланке и Милован Јањић из Гајдобре, а улогу делегата ФСВ обаљаће Дејан Андрић из Сомбора.

 В. Јанков

Вратио се у Вошу искусни Александар Марјанов – фото: В. Јанков

Извор: https://www.srbijasport.net/

ОБЈАВЉЕНО: 18. 08. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!