КОМШИЈСКОГ ОДМЕРАВАЊА СНАГА КРАЈ ТИСЕ, ИПАК, НЕЋЕ БИТИ

Колико год да је била жеља да наставе спортску сарадњу, комшије Бечејци и Бачкоградиштанци данас неће одмерити снагу у пријатељкој утамици. До одлагања је дошло на молбу Војводине из Бачког Градишта, која је у незавидном положају због болести, повреда и заузетости на радном месту појединаца, па им је тешко да се преко викенда окупе у потребном броју.

– Пре недељу дана смо били принуђени да одложимо утакмицу са новим српсколигашем Нафтагасом из Елемира, у суботу смо, буквално, „скрпили“ састав за утакмицу у Ковиљу и претрпели катастрофу (0:6), а да исто урадимо на гостовању у Бечеју не би користи имали ни Бечејци ни ми. Очекујемо да се пар болесних играча до викенда опорави, неки повређени залече повреде, а трећи су викендом слободни на послу и моћи ћемо да саставимо тим за учешће на турниру „Трофеј Бачко Градиште 2022.“, вели нам председник Војводине из Бачког Градишта Горан Кудрић.

У међувремену Војводину су напутила браћа Јелић, старији везиста Давор је прешао у Србобран, а млађи бочни играч по левој страни Мартин у ОФК Врбас. Отишао је и везиста Милош Ћирић у Војводину из Новог Милошева. Стигао је штопер Јован Драшко, који је био на проби у ОФК Бечеју 1918, али ће ростер морати да се попуни, бар, са још пар играча, како тренера Светозара Совиља не би пред сваку утакмицу болела глава.

Што се Бечејаца тиче, они су разумели недаћу комшија, али у „цајтноту“ нису могли да нађу клуб који би ускочио у већ заказани термин.

– Пропао нам је темин, али то је виша сила. Мирно настављамо да радимо и, по свој прилици, играчки кадар који је сада на располагању остаје. Следећа утакмица је у суботу против Слоге у Темерину (18,30), а „генералка“ је заказана за 7. август са Текстилцем из Оџака, додаје спортски директор Бечејаца Милош Андрић.

Ко зна, можа ће и ту доћи до промене. Све зависи од данашњег жребања за Српску лигу – група Војводина. Ако се у првих неколико кола Бечејци и Оџачани међусобно састају, онда ће и једни и други за „генералку“, највероватније, тражит новог ривала.

Разуме комшије: Спортски директор Бечејаца Милош Андрић – фото: В. Јанков

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 27. 07. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!