КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ СЕЛЕКТОРА ДРАГАНА СТОЈКОВИЋА (ВИДЕО)

Репрезентативци Србије окупили су се у понедељак у Спортском центру у Старој Пазови и почели припреме за последње две утакмице у Лиги нација против Шведске (24. септембра у Београду) и Норвешке (27. септембра у Ослу).

Селектор Драган Стојковић обратио се јавности на званичној конференцији за медије и рекао да је још рано да се говори о Светском првенству у Катару;
„Приоритет су наредне две утакмице. Имамо 27 играча на списку и комплетан фокус је на мечевима са Шведском и Норвешком. Тренутно не можемо да рачунамо на неке кандидате због повреда и суспензија, али нема плакања. Ово је лепа прилика да пружимо шансу и неким момцима који су то заслужили. Миленковић је у фази опоравка, верујемо, а и он верује да ће што се што пре вратити у тренажни процес, што је јако важно јер се ради о играчу који је веома битан за наш тим. У сваком случају, рачунамо на играче који су здрави и спремни“.
 

 
На списку за мечеве против Шведске и Норвешке нашла су се и имена двојице дебитаната:
„Требало је да их буде тројица, али за сада су само двојица. То су момци који поседују потенцијал. Бабић је капитен свог клуба и члан је генерације која је на Новом Зеланду освојила титулу светског омладинског шампиона. Жеља ми је да га видим уживо, али његове константне партије у Ла Лиги свакако заслужују пажњу. Стефан Митровић је играч који представља будућност српског фудбала. Још увек је млад, али поседује карактеристике које су на мене лично оставиле одличан утисак. Пре свега, брзина и храброст да компликоване ситуације у игри решава један на један. Пошто може да бира између две земље, ја бих волео да се определи за своју отаџбину. Све су то момци са српским именима и презименима, на мени је да приметим њихов таленат и да их позовем, а на њима да одлуче за кога ће да наступају у сениорској конкуренцији“.
 
Било је речи и o Лазару Самраџићу из Удинезеа:
„Наравно да нисам био у Милану да бих гледао Радета Крунића, већ да бих видео Лазара Самарџића. Имали смо телефонски разговор почетком септембра, објаснио сам му наше намере и нисам стекао утисак да има било какву дилему између Немачке и Србије. Договор је да у мартовском термину, на почетку новог циклуса квалификација за Европско првенство, постане део нашег националног тима и да конкурише за статус српског репрезентативца. Има сјајне предиспозиције, лева нога му је изванредна, преглед игре такође, воли да има посед лопте и поседује офанзивне карактеристике. Дакле, све оно што нама треба. Већ две сезоне наступа у једној од најјачих лига на свету, а тренутно је са својим клубом најпријатније изненађење италијанског шампионата“.
 
 
 
 
 
Извор: https://fss.rs/
 
 
ОБЈАВЉЕНО: 19. 09. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!