КОНФЕРЕНЦИЈE КЛУБОВА ЛИГА ПОД ОКРИЉЕМ ФУДБАЛСКОГ САВЕЗА ВОЈВОДИНЕ У НОВОМ САДУ, БАРАЖ ПУН ПОГОДАК

ПРОЛЕЋЕ ОД 2. МАРТА

Maње од месец дана, преостало је до старта пролећног дела првенства у лигама под окриљем Фудбалског савеза Војводине, а сходно устаљеној пракси одржавају се конференције клубова, као наговештај да ће ускоро бити прекинуто затишје у биткама за бодове.
Конференцији клубова Српске лиге ”Војводина”, нису присуствовали само представници Динама 1945, Нафтагаса и Хајдука 1912. Занимљиво је да је први пут организована заједничка конференција три групе Војвођанске лиге. Са ”Југа”, изостали су делегати Доњег Срема 2015, Дунава, Јединства, Слободе, Славије и Радничког (НП), док су ”Исток” и ”Север” имали половину представника клубова.


Поред председника конференција клубова и комесара за суђење, био је и Миодраг Цвијић, генерални секретар ФСВ, који је клубовима пожелео пуно успеха у пролећној етапи и присутне упознао са одлукама недавно одржане седнице Извршног одбора ФСВ.
-Јесењи део сезоне у свим лигама под окриљем савеза је протекао без проблема. Снимање утакмица у Војвођанској лиги, показало се као пун погодак. Такву праксу од раније имамо на српсколигашким теренима. Регуларност је приоритет, уложићемо максимум напора да и пролећна етапа протекне на највишем нивоу. Дисциплински органи савесно обављају посао и имају нашу подршку у раду. Увођење баража је првенство учинило додатно занимљивим и то је сегмент са највише позитивних коментара – каже Миодраг Цвијић, генерални секретар ФС Војводине.
Излагање о новим курсевима за школовање тренера, имао је Спасоје Јелачић, менаџер едукације фудбалских тренера ФС Војводине, са напоменом да ће обавезни семинар тренера бити 26. фебруара.
Једногласно су усвојени извештаји такмичарских органа за јесењи део сезоне, као и Одлука о утврђивању износа чланарине за програмске активности, при чему су сви клубови са територије савеза у обавези да прописани износ уплате најкасније до 23. фебруара.
Утврђен је и Календар такмичења за пролећни део првенства. Трка се наставља 2. марта и уз једно ванредно коло (10. април) биће завршена 2. јуна. Индекс је променио термин одигравања утакмица као домаћин, па ће ривале, уместо недељом у 10 часова, дочекивати суботом поподне.
Семинар судија предвиђен је од 19. до 23. фебруара, а делегата 27. фебруара и биће организовани у Новом Саду.
М. Менићанин

ФИНАЛЕ КУПА 29. МАЈА

Жреб за четвртфинале Купа Војводине планиран је 18. априла, а мечеви су на програму 24. априла. Полуфинале се игра 8. маја, док је финале 29. маја. Прошлогодишњи освајач пехара у овом такмичењу је панчевачки Динамо 1945.

БАРАЖ У ЈУНУ

Прве утакмице баража за попуну Српске лиге ”Војводина” играју се 8. и 9. јуна. Полуфиналне парове представљаће другопласирани тимови војвођанских лига и трећепласирана екипа са највише освојених бодова. Бољи из два полуфинална меча, имаће проходност ка вишем рангу.

Извор: http://www.nsfudbal.com

ОБЈАВЉЕНО: 07. 02. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!